Uniswap v3 blev en ’Uniflop’ på öppningsdagen

Den mycket efterlängtade version 3 Uniswap-uppgraderingen kan ha fallit platt den första dagen. Handlare har rapporterat höga avgifter och tekniska problem med plattformen.

Lanseringen av Uniswap v3 har varit en av de mest efterlängtade händelserna i kryptokalendern i år. Uppgraderingen rullades slutligen ut den 5 maj, men många av de välbehövliga hastighets- och kostnadsförbättringarna saknades.

Användare har flockat till kryptosociala medier för att lufta sina erfarenheter med det förnyade decentraliserade utbytet, och inte alla har varit positiva.

Uniswap v3 tandvärk

Yearn Finance-utvecklare ’banteg’ frågade token swap-offertsystemet som också erbjuder offert från den tidigare versionen med en knapp som säger ”få ett bättre pris på v2;”

“Om frontend får ett bättre offert från v2, varför inte bara dirigera det och visa ett meddelande? Det finns ingen anledning i världen varför en användare föredrar att få ett sämre utförande. v2-utrullning hade samma problem. ”

På sitt Telegram-flöde kommenterade DeFi Prime komplexiteten för att använda det nya gränssnittet:

”Lägg till likviditetsgränssnitt kräver nu en magisterexamen för att ta reda på hur du prissätter din likviditetsposition. Det är ett stort steg bakåt från den enkelhet vi hade i v2. ”

Majoriteten av de negativa kommentarerna handlade om kostnaden för att använda plattformen eftersom Ethereum-nätavgifterna förblir höga och det inte fanns några gasbesparande lösningar som levererades med v3.

Managing Partner på Dragonfly Capital, Haseeb Qureshi, kommenterade på avgifterna med hjälp av en exempeltransaktion från tre inslagna ETH (wETH) till DAI som kostar cirka $ 24 i nätverksavgifter.

”Ser ut som att Uniswap v3 är dyrare än v2, ungefär som förväntat. Specifikt är det ungefär 28% dyrare för single-hop-transaktioner som det ser ut. För större transaktioner som korsar flera fästingar / skopor bör gaskostnaderna vara något större. ”

Ett annat klagomål var den astronomiska kostnaden för att skapa en pool och lägga till likviditet, vilken utvecklare hittades att vara 0,2 ETH eller runt $ 750.

Allt strider mot Uniswaps ursprungliga påståenden om att bensinpriserna skulle vara lägre i version 3.

UNI-prisutsikter

Vid tidpunkten för pressen hade UNI-priserna sjunkit marginellt under dagen med ett fall på 1,6% till 41,90 $ enligt CoinGecko. Token svalnade fortfarande från sin 3 maj-rekordhöga nivå på strax under $ 45.

Enligt DappRadar finns det fortfarande 9,5 miljarder dollar i säkerhet på plattformen, så de höga kostnaderna för att använda den har inte resulterat i några märkbara likviditetsförluster.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link