Uniswap träffar 10 miljarder dollar i handelsvolym per vecka

I korthet

  • Uniswap är den bästa decentraliserade börsen på Ethereum-nätverket.
  • Det lyckades förbli populärt trots blockchainens höga transaktionsavgifter

Trots de höga transaktionsavgifterna på Ethereum blockchain fortsätter folk att flockas till nätverket DeFi plattformar.

För bevis, se inte längre än Uniswap.

Den decentraliserade börsen har registrerat mer än 10 miljarder dollar i veckovis transaktionsvolym för första gången, enligt statistik från Uniswap Analytics. Sträckan på 10,17 miljarder dollar är en ökning med 26% under de senaste sju dagarna.

Decentraliserade utbyten, eller DEX: er, tillåta användare att byta token utan att ge upp förvaring av sina mynt till en tredje part. De är den främsta rampen till världen av decentraliserad finansiering (DeFi), som gör det möjligt för människor att tjäna ränta och ta lån i kryptovalutor utan att gå genom finansinstitut.

Uniswap är ett av de ursprungliga decentraliserade börserna som byggdes ovanpå Ethereum. Användare kan handla ERC20 tokens – en typ av kryptovaluta som använder Ethereum blockchaininfrastruktur. De inkluderar stallmynt Till exempel Tjudra och USDC samt tokens för DeFi-protokoll som Aave och Celsius – och särskilt Uniswaps egna UNI-styrningstoken, som tillåter användare att rösta på plattformsändringar.

Uniswap möter press för kunder från SushiSwap, 1inch och andra Ethereum-baserade DEX. Men det möter också konkurrens från icke-Ethereum DEX som Binance Smart ChainPancakeSwap när handlare ser ut att undvika Ethereums höga avgifter, som i genomsnitt norr om $ 20, enligt BitInfo. Däremot tar den relativt obestridda Binance Smart Chain ut i pennorna medan den är kompatibel med Ethereum-applikationer (även om PancakeSwap har sin egen fasta ränta på 0,2%).

Det är för stor skillnad att ignorera för ekonomiskt medvetna handlare att ignorera. Som ett resultat uppnådde PancakeSwap mer än 4 miljarder dollar i volym endast under de senaste 24 timmarna jämfört med Uniswaps 1,8 miljarder dollar, enligt siffror från CoinGecko.

Så även om Uniswap verkligen kan fira att nå denna milstolpe, finns det jobb kvar att göra i nätverket det kallar hem.

Uniswap är medveten om behovet av att vara konkurrenskraftig. Uniswap V3 sätts i drift den 5 maj med förbättringar av både likviditet och handelseffektivitet. När optimism, en lösning för att skala Ethereum går live (den försenades i mars till senare i år), kommer Uniswap V3 också att lanseras där. Sa Uniswap i ett blogginlägg den 23 mars: ”Även med dessa banbrytande designförbättringar är gaskostnaden för v3-swappar på Ethereum mainnet något billigare än v2. Transaktioner som görs med optimismdistributionen kommer sannolikt att vara betydligt billigare! ”

Handlare är optimistiska.Source link