Uniswap Community Röster på $ 40M DeFi lobbyorganisation förslag

En studentorganisation som kallas Harvard Law Blockchain & FinTech Initiative (HarvardLawBFI) vill ha att fastställa en “politiskt försvar” -fond på 25-40 miljoner dollar på Uniswaps styrningsforum.

Uniswap är det ledande decentraliserade utbytet i krypto. Användare kan diskutera uppgraderingar, ändringar eller föreslå nya idéer för samhället och protokollet på dess styrningsforum.

”Behovet av en sådan organisation är angeläget då regeringar runt om i världen vaknar för decentraliserad finansiering och rusar för att reglera projekten utan att bli ordentligt utbildade om deras fördelar. För närvarande, DeFi är inte vid bordet – utan på menyn, argumenterade HarvardLawBFI.

Med titeln ”Temperature Check – Funding a Political Defense of DeFi” beskriver förslaget ”en samhällsövervakad organisation som skulle finansiera befintliga och nya politiska grupper som bedriver kryptopolitik / lobbyverksamhet.”

För detta ändamål föreslog HarvardLawBFI att lägga bort 1-1,5 miljoner UNI (cirka 25-40 miljoner dollar i löpande priser), den inhemska styrningstecknet för Uniswap.

Fonden skulle användas för att få hjälp från ”effektiva advokater, lobbyister och arrangörer” som är ”mycket dyra.” Organisationen hävdade också att det aktuella kapitalet – som är mindre än 0,25% av Uniswaps hela statskassa – borde ”göra det möjligt för DeFi-utrymmet att motverka de massiva utgifterna från traditionella finansaktörer.”

Gruppen tillägger att fonden kan hjälpa till att förhindra reglerings- och skattehot och stimulera andra DeFi-plattformars samhällen att delta i ansträngningen.

Uniswap-förslaget får dragkraft

Lite mer än hälften (57,56%) av väljarna är för förslag med 20,73 miljoner UNI-tokens, varav HarvardLawBFI utgör 10,45 miljoner, vid presstid. Samtidigt användes 15,28 miljoner token för att rösta ”nej”.

Utöver prisuppskattning, UNI-tokens också låta sina innehavare delta i styrningen av Uniswap genom att rösta om olika förslag. I grund och botten, ju fler symboler du har, desto tyngre kommer din röst att bli.

På Uniswap finns det tre nyckelfaser innan ett förslag implementeras: Temperaturkontroll, konsensuskontroll och styrningsförslag.

Framför allt Robert Leshner, en av grundarna av DeFi-jordbruksprotokollet Förening, var bland den nya fondens motståndare.

På Twitter, Leshner förklarade att även om han stöder idén i allmänhet saknar dess nuvarande beskrivning många ”viktiga detaljer” och borde vara mycket tydligare – annars kan Uniswaps statskassa förvandlas till ”en slushfond”.

”Idén är stark och upphetsad att se den mogna”, twittrade han.

Oavsett fallet måste samhället fortfarande ange sitt starka stöd för att förslaget ska gå vidare till nästa fas. Att gå från temperaturkontroll till konsensuskontroll, till exempel, kräver majoritets ”ja” -röstning med 25 000 UNI-tröskelvärden.

Valet stängs den 29 maj 19.00 EST.Source link