Uniswap-ansträngning för $ 25 miljoner DeFi-lobbyfond tummar framåt – trots motståndare

I korthet

  • Ett Uniswap-initiativ för att skapa en DeFi-försvarsfond får fart.
  • Det har ännu inte lagts fram som ett formellt styrningsförslag.

Ett initiativ av Uniswap tokeninnehavare för att skapa en ”politisk försvar” -fond för 25 miljoner dollar för DeFi protokoll är två steg närmare att bli verklighet.

Fonden föreslogs av Harvard Law Blockchain & FinTech Initiative (HarvardLawBFI), som vill ha 1 miljon UNI-tokens ($ 25,7 miljoner per publicering) från samhällskassan för att stötta upp en 501 (c) (4) ideell som skulle ”försvara protokollet och DeFi från juridiska och reglerande hot.”

Åtgärden har nu passerat två preliminära röster (en ”temperaturkontroll” och ”konsensuskontroll”) för att ge en känsla av samhällets tankar om frågan. Konsensuscheckröstningen avslutades under helgen med 77% av väljarna för. Nästa steg är att åtgärdens författare skickar in ett formellt styrningsförslag som tar hänsyn till eventuell feedback. Det skulle då kräva väljarna att fördela sina tokens (och betala transaktionsavgifter) innan det kunde bli officiellt.

Berättade HarvardLawBFI Avkryptera via e-post att det ”går framåt med styrningsförslaget, som ska publiceras i Uniswap-styrningskanaler inom de närmaste dagarna.”

Uniswap är ett decentraliserat utbyte (DEX) styrs av dess användare. Alla med UNI-symboler kan utarbeta och rösta om förslag angående protokollet, inklusive hur pengar i statskassan ska användas. De med fler UNI-symboler har större inflytande över dessa röster, precis som större aktieägare i ett företag.

Förslagets författare tror Ethereums största DEX har ett mål på ryggen. När allt kommer omkring tar decentraliserade börser bort mellanhänder för att tillåta peer-to-peer-handel och eftersom de flesta drivs ovanpå Ethereum blockchain, är svåra att stänga av. Regeringar som vill tillämpa regler för att bekämpa penningtvätt och finansiering av terrorism kan se Uniswap med försiktighet som ett resultat.

”Decentraliserad ekonomi blir alltmer under tillsyn och vi behöver försvara ekosystemet, dess demokratiseringspotential och dess decentraliseringsideal.” skrev HarvardLawBFI. Medan tillsynsmyndigheter till stor del har lämnat DeFi-protokollen ensamma, säger gruppen, ”överväger nu regeringar och internationella organisationer en politik som kan stoppa den innovation, utökade tillgång och öppenhet som den möjliggör.”

Gruppen föreslår sju medlemmar för DeFi Defense Fund: Compound Labs General Counsel Jake Chervinsky, Aave General Counsel Rebecca Rettig, dYdX Trading General Counsel Marc Boiron, Uniswap Labs CLO Marvin Ammori, Brex CLO Katie Biber, Reverie medgrundare Larry Sukernik och World Economic Forums Sheila Warren. Medan förväntningen är att flera medlemmar skulle tjänstgöra pro bono, skulle kommittén sannolikt anställa externa advokater, lobbyister och PR-experter.

Det larmade larm bland vissa DeFi-tittare, inklusive kryptovalutaadvokat Gabriel Shapiro, som skrev: ”Cryptolaw borde göras i kryptospråket. De sex advokater som är inblandade här är fantastiska men redan lobby genom andra slutna ogenomskinliga organisationer, och inga 6 personer kan” representera DeFi ’. DAO: er som betalar miljoner till icke-incitamentsanpassade biglaw-lobbyister är inte cypherpunk-sättet. ”

DeFi-forskare Chris Blec, vars ihållande utfrågning har tjänat honom förakt från vissa innehavare, hävdar ”förslaget ger inte symbolinnehavare något inflytande över policyn.”

Andra, inklusive ConsenSys generalråd Matt Corva, tror att initiativet är fast, med tanke på att ”de som får uppdraget med förespråkandet själva är de främsta juridiska / politiska experterna på själva tekniken.” (ConsenSys tillhandahåller finansiering till en redaktionellt oberoende Avkryptera.)

En del av frågan handlar därför inte om själva omröstningen, utan hur Uniswap-omröstning fungerar.

I oktober förra året har den stora UNI-tokeninnehavaren Dharma, som driver en portal till Uniswap, föreslagen sänka tröskeln för inlämnande av förslag från 10 miljoner UNI till 3 miljoner. Även om detta skulle ha gjort det lättare att skicka in förslag, skulle det också göra det lättare för Dharma att bilda en kartell. Ett liknande förslag, att sänka tröskeln från 10 miljoner till 2,5 miljoner UNI, är på bordet för en formell omröstning.

Därför vill Blec veta mer om HarvardLawBFI: s röststyrka. ”Varför skulle @ HarvardLawBFIs SJU delegater får bestämma denna röst över hundratals ”nej” väljare? ”Han twittrade.

Ändå har konsensuskontrollen haft stort stöd, bland annat från Penn Blockchain, Blockchain på UCLA och PleasrDAOs Leighton Cusack – för att inte tala om Boiron, Chervinsky och de andra advokater som föreslagits för kommittén.

Source link