Undersökningen visar Bitcoin impopulär i El Salvador

Många Salvadoraner verkar inte vara så för bitcoin, trots att deras regering nyligen antog kryptovalutan som lagligt betalningsmedel.

Detta är enligt en undersökning av 1 233 personer i hela El Salvador utförd av pollster Disruptiva, ansluten till det lokala Francisco Gavidia University. Resultaten är inte särskilt gynnsamma för landets senaste antagande av BTC. Cirka 54% av befolkningen sa att bitcoin-adoptionen var ”inte alls korrekt.” Ytterligare 24% beskrev det sedan som ”bara lite korrekt.”

Totalt godkändes faktiskt mindre än 20% av kryptovalutaplanen. Undersökningen visade också att 46% av respondenterna visste ”ingenting” om bitcoin. I slutändan sa nästan 65% att de inte skulle vara öppna för att få betalt i kryptovalutan. ”Detta är en riskabel satsning på digital transformation”, säger Oscar Picardo, chef för Disruptivas institut för vetenskap, teknik och innovation.

Adoption av Bitcoin-lag

Enkäten kommer som svar på att El Salvador nyligen antog bitcoin som lagligt betalningsmedel. El Salvadors president Nayib Bukele talade ursprungligen om fördelarna under den senaste bitcoin-konferensen i Miami. Dessa inkluderade en ökning av antalet arbetstillfällen och ökade investeringarna i El Salvador, förutom att underlätta remitteringsbetalningar från Salvadoraner som bor utomlands.

Kort därefter den 9 juni lade president Bukele fram ett lagförslag som skulle erkänna BTC som lagligt betalningsmedel i landet. Lagförslaget godkändes sedan, vilket gjorde El Salvador till det första landet i världen som godkände en sådan politik. Med antagandet pågår meddelade president Bukele att han skulle använda energi från vulkaner för att driva BTC-gruvdrift.

Men som undersökningen visar har El Salvadors antagande av BTC inte gynnats allmänt. Förra månaden ingav en medborgargrupp, ledd av oppositionspolitiker Jaime Guevara, en rättegång mot landet. Medlemmar i gruppen medborgare sa att antagandet av kryptovalutan som lagligt betalningsmedel inte har någon ”rättslig grund”. En advokat tror dock att stämningen faktiskt kan vara en bråk som regeringen anstiftat för att legitimera sin bitcoinlag.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link