Ukrainska myndigheter tar beslag på 3 800 PS4-konsoler i Crypto Mining Raid

En razzia i Ukraina har avslöjat en gruvdrift som består av 3 800 PlayStation 4-konsoler.

Enligt rapporter har tjänstemän från Ukrainas säkerhetstjänst (SSU) också beslagtagit 50 processorer och 500 grafikkort när de plundrade den olagliga gruvdriften. Ett officiellt uttalande från SSU kallade gruvdriften ”den största kryptogården i Ukraina”, från vilken de konfiskerade över 5000 enheter datorutrustning.

Uttalandet hävdar att gården olagligt utvunnit stora mängder el i staden Vinnytsia. Till de proportioner som kunde ha lämnat hela stadsdelar utan el.

Dessutom säger uttalandet att invånarna i Vinnytsia och den ukrainska huvudstaden Kiev etablerade gruvdriften. Enligt SSU ställde gruvarbetarna upp sin verksamhet vid ett tidigare lager för den ukrainska elleverantören Vinnytsiaoblenergo. De utnyttjade företagets elnät för att driva sin gruvgård.

SSU har uppgett att de nu undersöker för att fastställa vem som var inblandad i den olagliga verksamheten. Inklusive tjänstemän på Vinnytsiaoblenergo. Säkerhetstjänsten registrerade förfaranden enligt Ukrainas strafflag om stöld av vatten, el eller värme genom dess obehöriga användning.

Denna raid är den andra framgångsrika avstängningen i Ukraina i juli hittills. SSU upptäckte en annan olaglig gruvgård med stulen el i Chernihev Oblast. SSU-tjänstemän konfiskerade mer än 150 applikationsspecifika integrerade kretsar (ASIC) från platsen.

Medan deras säkerhetstjänster spricker på olaglig gruvdrift och elanvändning rör sig andra saker i det ukrainska kryptorummet. Särskilt relaterade till deras digitalbankvaluta (CBDC), den digitala hryvnian.

Den 2 juli avslöjade rapporter att landets parlamentariska organ, Verkhovna Rada, antog en lag om betalningstjänster som gjorde CBDC till en betalningsstandard. Med andra ord, behandla det som detsamma som kontanter.

Detta beslut indikerar den ukrainska regeringens entusiasm för att göra sin ekonomi digital. Den digitala hryvnian är fortfarande i sin forsknings- och utvecklingsfas. Men ukrainska tjänstemän har övervägt en CBDC sedan 2018 och testade till och med en prototyp på Stellar Lumens blockchain.

Rapporter visar också att deras beslut gör Ukraina till ett av få länder att införa en lag som erkänner ett CBDC.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link