UK Crime Agency: Bitcoin Adoption gör livet enklare för brottslingar

I korthet

  • Storbritanniens nationella brottsbyrå har släppt sin årliga bedömning av allvarlig organiserad brottslighet.
  • När det gäller krypto är NCA orolig för utpressning, sanktioner och mörka webbmarknader.

Storbritanniens nationella brottsbyrå har sa att utbredd kryptoöverföring hjälper brottslingar att blomstra.

”Brottslig användning av teknik ökar, och användningen av kryptotillgångar för att tvätta pengar har ökat över flera typer av brott”, sade NCA i sin årliga National Strategic Assessment of Serious Organised Crime, som publicerades tidigare denna vecka.

Kryptoföretag måste registrera sig hos Financial Conduct Authority (FCA) och skicka in årliga rapporter om finansiella brott. Medan mainstream-antagande av kryptotillgångar kan vara bra för dem i branschen är NCA alltför medveten om riskerna.

”Bredare antagande av kryptotillgångsteknik av vanliga finansiella tjänster kommer potentiellt att ge en större marknad för kriminellt utnyttjande och förflyttning av kriminella medel”, sade NCA i sin rapport.

Krypto och brott

NCA sa att kryptovalutor kan hjälpa människor att undvika sanktioner och kan också underlätta utpressning.

Byrån pekade på den största utpressningsutredningen som någonsin genomförts i Storbritannien – en person som förorenad barnmat med metallskärvor och krävde över 1,4 miljoner £ ($ 1,9 miljoner) i Bitcoin.

Utredningen involverade över 15 polisstyrkor och ledde efter två år till övertygelsen om Nigel Wright, som dömdes 2020 till 14 års fängelse.

NCA tillade att COVID-19-pandemin har påverkat och påskyndat hur brottslingar använder teknik.

”Under den brittiska låsningen ökade den rutinmässiga användningen av kryptotillgångar, till exempel Bitcoin, och den mörka webben för att möjliggöra allvarlig organiserad brottslighet,” sade NCA.

Förra året rapporterade blockchain-utredningsföretaget Chainalysis det mörka webbmarknader gav fler intäkter år 2020 än tidigare år. Intäkterna genererades av flera kryptovalutor, inklusive Bitcoin.Source link