UK Children’s Charity får 100 000 £ i kryptodonationer

UK-baserad välgörenhetsorganisation Children’s Heart Unit Fund (CHUF) har enligt uppgift fått mer än 100 000 £ i kryptovaluta-donationer under de senaste 12 månaderna. Donationer som motsvarar cirka $ 137,560.

CHUF är för närvarande en av få välgörenhetsorganisationer i Storbritannien som accepterar donationer i bitcoin (BTC) eller andra kryptovalutor. De använder för närvarande The Giving Block som sin donationsbehandlingsplattform. En av endast två välgörenhetsorganisationer i Storbritannien som gjorde det.

Enligt ett uttalande från välgörenhetsorganisationen fick den nyligen en engångs donation värt mer än £ 70.000. De spelade också in andra stora donationer från community-driven decentralised finance (DeFi) token MoonBoys Finance och välgörenhetstoken HOPE TOKEN. Dessutom utlovade Dan Bainbridge, som välgörenheten som en långvarig anhängare, en kryptodonation värt mer än 10 000 dollar.

Uttalandet citerade välgörenhetschefen för insamling, Charlotte Campbell, för att säga:

“Dess [sic] varit en hel resa sedan vi först startade processen för att se donationer på 10 000 pund, 20 000 pund till och med 70 000 pund – som en insamling som alltid kommer att vara otroligt spännande. Vi är bortom tacksamma mot de generösa givarna som har gjort det möjligt för CHUF att fortsätta att få leenden i hjärtat hjältar över hela Storbritannien.

”Kryptovalutavärlden rör sig så snabbt, vilket kan vara oroväckande för vissa välgörenhetsorganisationer, men det är också otroligt spännande. Kryptosamhället har verkligen omfamnat oss som en av sina egna, och vi är oerhört tacksamma för att kunna arbeta med människor som är så passionerade över att ha en positiv inverkan på världen. ”

Crypto space stöder orsaker över hela världen

De senaste tolv månaderna har också skett en mängd donationer för andra orsaker. Eller i vissa fall bara de tre sista. I slutet av juni rapporterade SafeEarth att det hade donerat över 200 000 dollar till olika miljösaker i år. Enligt rapporterna varierade dessa från havsstädningsprojekt till att möjliggöra tillgång till vård och utbildning för barn.

Under tiden gjorde flera figurer i kryptorummet kryptodonationer för COVID-19-hjälp i Indien mitt i den hårt slående andra vågen. Ethereum (ETH) grundare Vitalik Buterin, för en, donerade medel i både ETH och Maker (MKR). Hans donation uppgick till cirka 650 000 dollar.

Ungefär samma tid reps vid Meddelade Solana de skulle donera 25 000 dollar för att bekämpa COVID-19. Detta var som svar på döden av Shakti Goap, VD för Solanas frekventa hackathon-partner Devfolio. Goap dog av COVID-19 tidigare i maj.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link