UK Bank Starling förbjuder kryptobörsinlåning på grund av ‘misstänkt ekonomiskt brott’

I korthet

  • Starling, en digital digitalbank i Storbritannien, har hindrat sina kunder från att skicka pengar till kryptovalutabörser. Uttag påverkas inte.
  • Andra brittiska banker fortsätter att tillåta insättningar.

En brittisk digitalbank har tillfälligt hindrat sina kunder från att sätta in pengar på kryptovalutabörser på grund av oro över kriminell verksamhet.

“Detta är en tillfällig åtgärd som vi har vidtagit för att skydda kunder, efter att ha observerat höga nivåer av misstänkt ekonomiskt brott med betalningar till vissa kryptovalutabörser,” berättade Starling Avkryptera. “Det här är inte bara en fråga för Starling utan för alla banker.”

Starling sa att det kommer att upphäva förbudet “när vi lanserar ytterligare kontroller specifikt för betalningar till kryptobörser.” Talesmannen vägrade att kommentera när banken föreslår att upphäva förbudet.

Banken bekräftade dock att endast insättningar från Starling-konton till kryptobörser är utestängda. Kunder kan fortsätta ta ut medel från kryptobörser till Starling-konton utan begränsningar. Starling är en enda mobilbank som lanserades i Storbritannien 2014.

Andra brittiska banker har inte intagit en liknande hållning. Berättade Barclays Avkryptera att det inte har blockerat transaktioner till kryptobörser.

Och, i motsats till kundsvårigheter som rapporterats av The Telegraph i går, Avkryptera hade inga problem med att överföra pengar från Monzo till Binance på söndag eftermiddag.

NatWest har sedan torsdag varnat kunder mot kryptohandlare som “lovar stora vinster och erbjuder sig att hjälpa till.” Banken har inte lagt några begränsningar på kryptohandlare.

Det rekommenderar sina kunder att endast hantera kryptoföretag som är helt registrerade eller tillfälligt registrerade hos Financial Conduct Authority.

Endast fem företag är fullständigt registrerade: Ziglu (en kryptovänlig bank grundad förra året av Starling grundare Mark Hipperson), Gemini Europe Services Ltd, Gemini Europe Ltd, Digivault och Archax.

Medan ytterligare 167 kryptoföretag har utestående ansökningar sa John Glen, parlamentsledamot för Salisbury, på fredag ​​till parlamentet att 90% av alla företag som har ansökt drog tillbaka ansökningar “efter FCA-ingripande.”Source link