UK Bank NatWest Bars-företag som accepterar krypto

[ad_1]

I korthet

  • NatWests riskchef kallade kryptokurvor för ”hög risk” vid ett aktieägarmöte.
  • Bankens ställning stämmer överens med HSBC: s perspektiv på krypto.

Den brittiska handels- och detaljhandelsbanken NatWest accepterar inte företagskunder som handlar i kryptovalutor.

”Vi har ingen aptit för att hantera kunder, vare sig vi tar dem som nya kunder eller har ett kontinuerligt förhållande med människor, vars huvudsakliga verksamhet stöds av en utbyte mot kryptovalutor, eller på annat sätt handlar i kryptovalutor som deras huvudsakliga aktivitet”, säger NatWest risk Morten Friis under ett aktieägarhändelse idag, som rapporterad förbi Väktaren.

Friis indikerade att NatWest-styrelsen, som han är medlem i, tar sin ledtråd från Storbritanniens Financial Conduct Authority, som tidigare i år utfärdade en varning till kryptokunder om att Bitcoin och andra digitala tillgångar är riskabla investeringar.

NatWest är en av de största bankerna i Storbritannien. Det är en del av NatWest-gruppen, som inkluderar Royal Bank of Scotland.

Bankens inställning stämmer något överens med en nyligen intagen av den brittiska baserade investeringsbanken HSBC. Det multinationella företaget tog nyligen bort möjligheten att köpa aktier i molnprogramvaruföretaget MicroStrategy från sin detaljhandelsplattform. Bitcoin utgör 80% av MicroStrategys innehav, vilket gör dess aktier beroende av kryptomarknader.

”HSBC har ingen aptit för direkt exponering mot virtuella valutor och begränsad aptit för att underlätta produkter eller värdepapper som härrör från VC (virtuella valutor),” HSBC sa tidigare i månaden i ett uttalande som påminner om det som gjordes av Friis.

Andra stora namnbanker har dock börjat värmas till kryptoföretag. I februari tillkännagav Bank of New York Mellon, som har 2 biljoner dollar i förvaltningstillgångar, att de skulle börja lagra och hantera Bitcoin och andra kryptovalutor för sina kunder.

NatWest är helt klart på andra sidan spektrumet och indikerar till och med att enskilda kunder kan behöva genomgå extra ekonomiska brottskontroller om de har kryptovaluta.

”Vi ser på kryptovalutor som hög risk och vi tar därför en försiktig inställning till detta”, säger Friis.

[ad_2]

Source link