Ubisoft presenterar nästa grupp av Crypto-startups som den planerar att hjälpa till att växa

I korthet

  • Stora spelutgivare Ubisoft har lagt till fem nya kryptostartups till sitt acceleratorprogram för Entrepreneurs Lab.
  • Tidigare medlemmar inkluderar startups bakom stigande Ethereum-baserade kryptospel som Sorare och Axie Infinity.

Speljätten Ubisoft är den enda stora, traditionella videospelutgivaren som är djupt nedsänkt i blockchain-scenen. Förlaget bakom massiva spelfranchises som Assassin’s Creed och Just Dance har inte bara släppt ett par egna experimentella krypto spelprojekt hittills, men stöder också många nystartade företag i rymden.

Ubisofts entreprenörslabb acceleratorprogram är ett sätt som utgivaren har bidragit till att öka kunskapen och synligheten hos sådana startups. Initiativet har förvandlats till något av en övergångsrit för kryptospelsutvecklare, där skaparna av de bästa blockchain-drivna spelen som Sorare och Axie Infinity deltog under tidigare säsonger.

Idag tillkännagav förlaget den senaste omgången av startups som kommer att gå med i programmet för sin sjätte säsong, som kommer att delas upp i två olika spår: blockchain—Som har varit en viktig del av programmet från början — och ”positiv underhållning”, som inkluderar startups som skapar spel med till exempel pedagogiska eller terapeutiska aspekter. Som tidigare kommer Ubisoft att ge vägledning till nystartade företag, dela lärdomar och teknik när team utvecklar och förfina sina produkter.

Den här säsongens nya blockchain-relaterade startups är aleph.im, Crucible, Guild of Guardians, Horizon Blockchain Games och NonFungible. Två av dessa startups utvecklar faktiska blockchain-baserade spel: Guild of Guardians är ett mobilt rollspel (RPG) utvecklat av Stepico Games och publicerat av Immutable (Gods Unchained), medan Horizon Blockchain Games är teamet bakom den kommande kortspelaren Skyweaver och skaparen av Sequence-plånboken och utvecklarplattformen.

Aleph.im är under tiden en distribuerad molnplattform som kan hantera datatjänster, fillagring och andra behov, och Crucible är en start som skapar användaruppgifter på flera plattformar som kan transporteras över flera spel i den utvecklande, blockchain-driven metaversen. . Slutligen är NonFungible en data- och analysplattform med fokus på icke-fungibla tokens (NFT: er), såsom samlarobjekt och föremål i spelet.

”Aleph.im är oerhört glada att lära av teamet på Ubisoft och ser fram emot att vidareutveckla vår plattform under deras vägledning”, berättade VD Jonathan Schemoul Avkryptera. ”Det finns mycket bra samarbete med allt från datalagring och tillgänglighet till icke-fungibla tokens och många fler. Vi ser det som en möjlighet att uppnå starkare och direkta marknadsanpassningar, vilket i slutändan kommer att leda till större dragkraft i nätverket. ”

Som nämnts har några av kryptospels topptitlar deltagit under de senaste säsongerna av Ubisoft Entrepreneurs Lab. Fantasy fotbollsmatch Sorare deltog i programmet före samla in en serie A-finansieringsrunda på 50 miljoner dollar i februari och körde den senaste NFT-bommen med försäljning av digitala kort med höga dollar. Ett annat Ethereum-baserat spel, monster-battler Axie Infinity, har sett stigande monster och markförsäljning i spelet som spelarbas och handelsvolymklättring.

Ubisoft har lånat ut sina resurser och stöttat till ett antal projekt och fungerat som validerare för Axie Infinitys Ethereum-sidokedja, den Tezos blockchainoch EOS-baserad digital spelbutik Ultra. Förlaget skrev också in en rådgivande partnerskap med Planetarium, skaparna av blockchain-rollspel Nine Chronicles. Aleph.im meddelade idag att Ubisoft nu kör en kärnkanalnod i sitt nätverk, som för närvarande är skyddad av 50 noder.

Ubisoft har också släppt ett par blockchain-baserade upplevelser i sig, och båda är samarbeten med tidigare medlemmar av Entrepreneurs Lab. Rabbids Token, som lanserades i juni 2020, är ​​en NFT-samlarupplevelse som samlar in pengar för UNICEF och baseras delvis på teknik som utvecklats av sydafrikanska startup Wildcards. Under tiden, Mars One Shot League är en spinoff av Sorare som använder samma tillgångar i spelet för ett separat spel byggt runt Belgiens Jupiler Pro League.

Tillbaka i mars, Avkryptera talade med Ubisofts Nicolas Pouard, Blockchain Initiative Director på förläggarens Strategic Innovation Lab. Han förklarade att Entrepreneurs Lab-programmet ger Ubisoft exponering för de bästa kryptostarterna för delad lärande och resurser, vilket kan gynna utgivaren när den utforskar ytterligare blockchain-spel. Enligt Pouard utforskar hans team sätt att ta med sig fler av Ubisofts massiva franchiser i kryptorummet.

”Det är en tankesmedja och en” do ”-tank, som vi vill uttrycka det,” förklarade Pouard för Avkryptera. ”Vårt uppdrag är att förutse framtiden och hjälpa Ubisoft att vara beredd på den.”

Source link