TSB Bank Bars kunder från att skicka medel till Binance och Kraken

Den brittiska banken TSB verkställer ett förbud mot att sina kunder skickar pengar till två större kryptovalutabörser. Genomförande av löften som gjordes i början av juni.

Den brittiska institutionen kommer att hindra utbyte av finanser med både Binance och Kraken, bland finansiella problem. Detta steg har kommit bland rapporter om att över 800 TSB-kunder rapporterade att de förlorade pengar i bedrägerier baserat på börserna inom en månad.

Rapporter visar också att bankens beslut härrör från oro över dessa börs säkerhetsstandarder. Denna förmodade låga säkerhetsnivå har enligt uppgift fått TSB att tro att Binance och Kraken är hotbeds för bedragare och bedragare.

Det är deras senaste steg mot ekonomisk brottslighet som kommer ut ur kryptoutrymmet. TSB har varit särskilt högljudd om sambandet mellan krypto och bedrägeri under hela juni. Brittiska tidningar först rapporterades bankens mål att spärra kryptovaluta som köpts den 1 juni.

Sedan dess har TSB: s chef för bedrägeri Ashley Hart uttalat sig om kryptobedrägeriets verklighet i både tidningar och radio. En tweet från Twitter-kontot på TSB News citerade Herr Hart för att säga:

“Den som kontaktas för att investera i krypto bör vara extremt försiktig, eftersom dessa metoder är överväldigande bedrägerier.”

Herr Hart har också talat om kryptovalutareglering och konsumentskydd.

Förbudet, som förväntas träda i kraft de närmaste dagarna, kommer att påverka TSB: s 5 miljoner starka kundbas.

Andra brittiska banker gör kryptoförbud

TSB är också den senaste brittiska institutionen som blockerar sina kunder från att göra överföringar till kryptobörser de senaste veckorna. Återigen på grund av oro för ekonomiskt brott.

I slutet av maj avslöjade rapporter att en annan stor brittisk bank, Barclays, spärrade börser till Binance, liksom SwissBorg. Utmanande banker som Monzo och Starling anslöt sig till dem. Representanter från det senare företaget klargjorde vid den tidpunkten att åtgärden skulle vara tillfällig och infördes för att skydda sina kunder.

Rapporter kom bara dagar senare om att Starling skulle upphäva sitt förbud den 23 juni.

Då rapporterades att över 60 miljoner pund hade gått förlorade i bedrägerier med investeringsbedrägerier på sociala medier. Nästan hälften av de som enligt uppgift involverade kryptovaluta.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link