Trots historiskt krasch har de flesta Bitcoin-investerare fortfarande vinst: Rapport

I korthet

  • Bitcoin drabbades av en massiv försäljning förra veckan.
  • Men data från Glassnode visar att de flesta ”enheter” fortfarande har vinst.
  • Detta beror på att försäljningen till stor del orsakades av nya investerare som säljer panik och inte långsiktiga ägare.

De Bitcoin marknaden drabbades bara av en av värsta kraschar i sin 12-åriga historia. Och ändå, trots den massiva neddragningen de senaste dagarna, mest Bitcoin investerare är fortfarande i vinst.

Även om det är sant att kraschen delvis kan skyllas på panikförsäljning, är de flesta långsiktiga innehavare inte redo att piska sina mynt enligt blockchain analysföretag Glassnode, vars senaste siffror visar att 73,17% av alla Bitcoin ”enheter” fortfarande är i svart.

En ”enhet” definieras av Glassnode som ett kluster av adresser som styrs av samma nätverksenhet. I en Rapportera släpptes den här veckan, noterade företaget att ”Bitcoin-marknaden just har upplevt den största nedväxthändelsen sedan avyttringen i mars 2020” – men när allt var sagt och gjort är myntinnehavarna med förlust ”till stor del köpare från den senaste 3-4 månader. ”

Med andra ord, trots att Bitcoin för närvarande handlas till nästan hälften av sitt höga pris på cirka $ 64 000, kom de flesta investerare in långt före nuvarande nivåer på cirka $ 37 000.

”Under denna kapituleringsförsäljning var dock utgifterna för 1-3-åriga mynt faktiskt betydligt mindre och minskade som en andel av den totala aktiviteten”, tillade rapporten. ”Detta antyder att gamla händer inte fick panik sälja eller rusa efter utgångarna.”

Data som delas med Avkryptera visade också att mängden stora valar – plånböcker som innehöll 10 000 eller mer Bitcoin ($ 382 miljoner dollar i kryptovalutan) – också ökade från 85 till 90, vilket betyder att investerare i stor tid såg detta som en möjlighet att ta fart mer Bitcoin.

Ändå kan det inte förnekas att Bitcoin förra veckan var tufft. A kombination av faktorer som sträcker sig från Elon Musk tweets till Nyheter från Kina hjälpte till att skicka den största kryptokurrency efter marknadsinträde Förra veckan berörde den så lågt som $ 30 000 per mynt – 52% lägre än det som nått högsta tid i april.

Sammantaget verkar dock data indikera att det främst var människor som fortfarande är väldigt nya för kryptoinvesteringar skakas ur marknaden. ”Det är ingen tvekan om att en stor del av den senaste tidens utgiftsaktivitet drivits av kortfristiga innehavare, de som äger mynt som köpts under de senaste 6 månaderna,” sa Glassnode.

Kanske finns det trots allt något att säga för dessa ”diamanthänder”.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link