Travala släpper Blockchain-driven konkurrent till Airbnb

Travala meddelade den förestående lanseringen av ett nytt projekt som ska integreras på deras nuvarande plattform för att utmana Airbnb.

Travala grundades 2017 som en central bokningswebbplats som låter resenärer betala för hotell och flyg via sitt ursprungliga AVA-token. Nu erbjuder Travala 40 ytterligare kryptovalutor och har över 3 miljoner listor. Webbplatsen genererar norr om en miljon dollar i veckointäkter med cirka 700 000 dollar kommer från krypto.

Travalas nya decentraliserade, blockchain-baserade konkurrent till Airbnb kommer att heter Dtravel och kommer att lanseras på Ethereum och Binance Smart Chain (BSC). Dtravel är en semesteruthyrningstjänst som ger husägare och hyresgäster en andel i själva plattformen.

Decentraliserade semesterbostäder

I stället för en traditionell centraliserad plattform som Airbnb, Tripping och FlipKey delar Dtravel-värdar och gäster äganderätten till plattformen. Användare som innehar tjänstens TRVL-token kommer inte bara att dela ägande utan styr också plattformen. Den decentraliserade autonoma organisationsmodellen (DAO) gör det möjligt för värdar och gäster att rösta om viktiga frågor som inkluderar regler för drift och hur samhällsskatter spenderas.

VD och grundare av Travala, Juan Otero, uppgav att ”Huvudmålet här är att Dtravel uteslutande kommer att fokusera på hem och att vertikala hem kommer att integreras på Travala.com-plattformen. Dtravel kommer att byggas för att bli en friktionsfri ramp till krypto och, precis som det kan bli en av de största och mest decentraliserade DAO: erna i världen, kan det också bli ett av de bästa användningsfallet för krypto eftersom resor är en av de bästa fordonen för kryptotillämpning, alla reser, speciellt i post-covid-fasen. ”

Dtravel möjliggjordes av en insamlingsrunda på 5 miljoner dollar med bidrag från bland annat Kenetic Capital, Future Perfect Ventures, Shima Capital, NGC Ventures och Plutus VC. Investerare fick tokens i utbyte mot medel. Den nya plattformen kommer att komplettera de nuvarande tjänsterna som Travala erbjuder, som inte erbjuder timeshare-uthyrning.

Uttalandet från Otero gjorde det klart att Dtravel är en separat affärsmodell från Travala, men båda kommer att arbeta ihop och ta itu med resor tillsammans.

Dtravel kommer att stimulera användningen av kryptovalutor på plattformen från husägare. De första 100 000 användare som registrerar sig som värd kommer alla att dela i en del av mer än $ 35 miljoner i TRVL-mynt som Dtravel kommer att dela ut.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link