Tors kommande NFT-auktion för att låta budgivare äga historia

Med den icke-fungibla token (NFT) marknaden svalnar, efter ett häftigt första kvartal, har internetets första anonyma decentraliserade nätverk Tor tillkännagett en NFT-auktion.

Släppet kommer att ge anbudsgivarna chansen att äga en historia från det decentraliserade internetets tidiga dagar, med alla intäkter till Tor-projektet.

Tor-projektet är en ideell organisation som bedriver forskning om online-integritet och anonymitet. Det ursprungliga målet med projektet var att stoppa människors placering eller surfvanor från att lära sig, vara att stoppa individer, företag eller myndigheter.

Äga en bit historia

Precis som berömmelsen och berömmelsen för Tor’s löktjänster, kommer NFT-auktionen att ge anbudsgivare möjlighet att äga en historia. Till exempel den privata kryptografiska nyckeln som används för att skapa Dusk, den tidigaste Tor-löktjänsten och ett konstverk som genererats med hjälp av denna nyckel av artist ixshells.

Verkställande direktör för Tor-projektet, Isabela Bagueros, sa att projektet kommer att använda intäkterna från auktionen för att förbättra Tor’s censur kringgående och integritetsverktyg ”så att miljoner fler kan komma åt internet privat och säkert.”

Löktjänster

Tor Project, som inrättades för över femton år sedan, har tagit med innovativa integritetslösningar på internet sedan i form av löktjänster. Det här är webbplatser som slutar med ”.onion” och de går uteslutande via Tor-nätverket. Den första av dessa webbplatser är känd som Dusk, eller duskgytldkxiuqc6.onion för att ge det sitt tekniska namn.

Sedan starten har löktjänster varit hem för alla och alla, från sådana som Edward Snowden, medieorganisationer, artister, forskare och särskilt kryptovalutahandlare.

Som rapporterades i april sålde Edward Snowden en NFT med titeln ”Stay Free.” NFT, en tokeniserad kopia av ett domstolsbeslut om NSA: s massövervakningsprogram, såldes på Foundation-plattformen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link