Topp 10 Altcoin Performer Showcase för maj 2021

Maj månad har varit särskilt baisseartad för kryptovalutamarknaden. Medan några altcoins har ökat minskade Bitcoin (BTC) med hela 31%. Doppet accentuerades av en av de skarpaste fallen någonsin den 19 maj.

De tio altcoins som ökade mest i maj är:

 • TEL: 241%
 • MATIC: 137%
 • ETC: 96%
 • RLC: 67%
 • Bankomat: 54%
 • EOS: 16%
 • CEL: 14%
 • CTSI: 13%
 • HUND: 1%
 • ETH: 1%

Telcoin (TEL)

TEL är en decentraliserad kryptovaluta baserad på Ethereum (ETH) blockchain. Det syftar till att ansluta kryptovaluta- och telekommunikationsindustrin. Målet är att kunna skicka mobila pengar direkt till en mycket låg kostnad.

Med tanke på sitt fokus på överföringsmarknaderna riktar det sig till en genomsnittlig kostnad på 2% per transaktion.

TEL hade följt en fallande motståndslinje (streckad) sedan den 4 maj när den nådde ett heltidspris på 0,0649 USD. Det bröt ut ovanför denna linje den 25 maj.

Det återlämnas nu för att validera en stigande supportlinje på plats sedan 19 maj när TEL skapade en hausse hammarstake.

Polygon (MATIC)

MATIC är en plattform utformad för skalning och byggnad på Ethereum (ETH). Med den pågående framgången för decentraliserade applikationer (dApps) har det nuvarande ekosystemet svårt att hålla jämna steg med skalningsefterfrågan. Detta har lett till höga gasavgifter och långsamma blockbekräftelser.

MATIC kombinerar funktioner i Ethereum blockchain för att skapa ett flerkedjigt system. Därför kan den ta itu med frågorna om låga hastigheter och gasavgifter utan att avstå från säkerheten.

Systemet liknar andra flerkedjiga system som Cosmos (ATOM), Avalanche (AVAX) och Polkadot (DOT), men drar också nytta av Ethereum-nätverket.

MATIC nådde en lägsta nivå på 0,74 dollar den 23 maj och började en uppåtgående rörelse, som ser ut att vara början på en ny hausseartad impuls. Utöver detta har MATIC brutit ut från en fallande motståndslinje.

För närvarande är det mycket nära supportnivån på $ 1,59 som skapas av:

 • 0,5 Fib retracement
 • Horisontellt stödområde
 • Tidigare fallande motståndslinje

Ethereum Classic (ETC)

ETC är den ursprungliga Ethereum-kedjan som först lanserades 2016. Efter ett hack i nätverket fanns det olika åsikter om hur man skulle hantera svaret – om blockchain skulle återställas eller inte var den främsta orsaken till oenigheten.

Det är också en av de investeringsfonder som används av Grayscale.

ETC har sjunkit sedan 6 maj. Vid den tiden nådde det ett högt pris på 176 dollar. Minskningen validerade det tidigare all-time höga motståndsområdet på $ 44,50 som stöd.

Efter denna validering började ETC röra sig uppåt igen.

iExec RLC (RLC)

iExec är en leverantör av decentraliserad databehandling. Den använder blockchain-teknik för att skapa en marknad för intäktsgenerering av datorkraft. Dessutom stöder den applikationer inom olika områden, såsom artificiell intelligens, sjukvård och big data. Dessutom ger det dApps enkel och säker åtkomst till servrar.

Nätverket består av leverantörer av datorer. Dessa leverantörer får den ursprungliga token, RLC, som en belöning för sina bidrag.

RLC har potentiellt skapat ett trippel bottenmönster i supportområdet $ 4,50. De första två handen hade långa nedre vickor – ett tecken på köppress.

En breakout från den fallande motståndslinjen skulle sannolikt bekräfta det hausseartade mönstret.

Atletico De Madrid Fan Token (ATM)

Fan-tokens används på Socios fan-engagemangsplattform. De tillåter innehavare att påverka sina favoritklubbers beslut genom att ge tillgång till en storbok med rösträtt. ATM är Atletico Madrid officiella fan-token.

Token har konsoliderats i ett intervall mellan $ 15 – $ 21 sedan den 23 maj. Dessutom finns det en potentiell symmetrisk triangel på plats.

EOS (EOS)

EOS är en plattform som gör det möjligt för utvecklare att skapa dApps, skapad 2018.

Den ursprungliga token är EOS, som gör det möjligt för innehavare att rösta i ett antal situationer, såsom protokolluppgraderingar.

EOS ökade under perioden 23-27 maj och nådde en lokal höjd på $ 7,67. Det återgår för närvarande och närmar sig huvudstödsområdet mellan $ 5,12 – $ 5,60.

Celsius (CEL)

Celsius är en plattform för finansiella tjänster och banker som är utformad för kryptovalutaanvändare. Den skapades i juni 2018. Den ursprungliga token för plattformen är CEL.

Jämfört med traditionella finansinstitut erbjuder Celsius mycket högre avkastning på både insättningar och sparande. Dessutom har det mer skäliga krav på lån.

CEL handlar i en symmetrisk triangel. Det har gjort det sedan den 9 april och har validerat både motstånds- och stödlinjer. Den symmetriska triangeln anses vara ett neutralt mönster.

Tekniska indikatorer är också neutrala. RSI passerar över och under 50 medan MACD är vid 0-raden.

Cartesi (CTSI)

Cartesi är en plattform som förbättrar smarta kontrakt för kryptovalutanvändare. Det görs genom implementering av olika samlade för att hantera skalbarhetsfrågor.

Dessutom tillåter plattformen utvecklare att koda sina egna dApps och smarta kontrakt genom användning av vanlig programvara. Som ett resultat kan detta leda till vanlig programmerbarhet, vilket öppnar dörrarna för massanpassning av icke-blockchain-programmerare.

Den inbyggda token är CTSI och har ett användningsfall i både dApps och staking.

CTSI har följt en nedstigningslinje sedan den 21 februari. Den berörde denna linje för femte gången den 19 maj och initierade den aktuella studsan.

Den 20 maj skapade den en hausseartad uppslukande ljusstake.

Dogecoin (DOGE)

DOGE är en kryptovaluta baserad på ”doge” -meme. Medan det började som ett skämt började det bli populärare bland kändisar, som Elon Musk, vilket ledde till en betydande ökning. Emellertid har dess huvudsakliga användningsfall hittills varit att belöna hjälpsamma inlägg i onlinegrupper som Reddit.

DOGE började minska längs en nedåtgående motståndslinje den 7 maj. Detta ledde till ett lokalt lågpris på 0,211 dollar den 19 maj.

Men en uppåtgående rörelse följde och DOGE lyckades bryta ut den 26 maj. För närvarande försöker den att initiera en rally över supportområdet på 0,30 USD.

Ethereum (ETH)

Ethereum är en decentraliserad blockchain med öppen källkod. Den används som en plattform för många olika kryptovalutor som använder ERC-20-kompatibilitetsstandarden. Några populära tokens byggda på ETH-blockchain är Chainlink (LINK), Aave (AAVE) och Yearn.Finance (YFI).

Dessutom möjliggör ETH byggandet av dApps och genomförandet av smarta kontrakt.

ETH har sjunkit sedan den nådde en rekordhög nivå strax under 4400 dollar den 12 maj. Minskningen avslutades dock den 23 maj.

För närvarande försöker ETH skapa en högre låg efter att ha avvisats av motståndsnivån på 0,5 Fib retracement.

För de topp 10 altcoins i april, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link