Tom Brady: ’I Want to be a Pioneer’ i Crypto

I korthet

  • Den sju gånger stora Super Bowl Champion diskuterade varför han samarbetade med kryptoutbyte FTX
  • Konversationen ägde rum på Twitters TwitterSpace-plattform med FTX-VD Sam Bankman-Fried

Så varför fortsätter Tom Brady, sju gånger Super Bowl-vinnande quarterback, att skriva om krypto på Twitter? Roligt du borde ställa: Han svarade på den frågan och några andra under en fråga och svar på TwitterSpaces idag som mest var avsedd att främja hans ny roll som varumärkesambassadör för FTX.

”Jag vill vara en pionjär inom detta område”, sa Brady till FTX-grundaren och VD Sam Bankman-Fried i en halvtimme lång konversation.

Brady diskuterade sin senaste razzia i blockchain och varför han bestämde sig för att arbeta med FTX, ett snabbt växande kryptobörs som unikt har antagit ett välgörenhetsuppdrag. Utbytet har åtagit sig att donera 1% av alla ”nettoavgifter” till välgörenhet och har hittills samlat in 10 miljoner dollar.

Brady sa att krypto åt sidan, det var FTX: s välgörenhetsuppdrag som verkligen lockade honom till företaget: ”Jag fick ett samtal om ett partnerskap,” minns han. Samtalet var från ”en kille jag jobbar med som har mycket stor kunskap om detta utrymme. Han sa, jag tror verkligen att det här skulle vara något du skulle vara intresserad av. ” Brady sa att han blev fascinerad av tonhöjden och började gräva i företaget, vilket ledde till en investering och hans nuvarande roll.

”Jag är väldigt glad över de oändliga möjligheterna att skapa saker tillsammans”, sa Brady till Bankman-Fried. ”Tanken att ge tillbaka till våra samhällen, till vår planet – utbilda människor om vad krypto är – det är det som är spännande för mig.”

Brady, 43, sa att han och hans fru, supermodellen Gisele Bundchen, skulle arbeta som varumärkesambassadörer för FTX, på olika initiativ. Han nämnde att hon främst kommer att arbeta med välgörenhetsaspekten av partnerskapet och hjälpa till att avgöra vilka välgörenhetsorganisationer som ska finansiera med de pengar utbytet fortsätter att samla in.

”Vår tro är på vad du gör, och det fantastiska team som du har samlat under en tidsperiod, ger oss mycket förtroende för att vi samarbetar med rätt personer”, säger Brady.

Efter utbytet av dessa färdigheter frågade Bankman-Friend Brady vad han tyckte var intressant med NFTS, den digitala konstgalen.

Brady sa att han trodde att tekniken skulle göra det möjligt för honom och hans fru att interagera med sina fans och ”kommunicera med dem direkt – inte via sociala medieplattformar, utan på autentiska sätt.” NFT, tillade han, skulle tillåta fans att ”ha unika upplevelser och unika möjligheter att samla, äga, handla.”

I april, Brady lanserade NFT-plattformen kallad Autograf med flera av världens största teknik- och sportföretag, inklusive Apple, Draftkings och Spotify.

Fotbollsspelaren sa att kryptokonversationer i allt högre grad hittar vägen in i omklädningsrummet.

”I vårt quarterbackrum har crypto under de senaste tio månaderna varit huvudkonversationen på våra pauser mellan att studera fotbollsspel”, säger mästaren, som har varit i crypto i några år.

Geten ryckte av den svunna på kryptovalutamarknaderna. ”Jag har varit en tro på krypto under ett tag. Det finns en flyktig aspekt med det, men det händer med verklig djup förändring och störningar på marknaderna,” sa Brady.Source link