TIME Magazine Planning NFTs Around Abonnemang, ”Unik” Access

I korthet

  • Decrypt Daily podcast talade med toppchefer på TIME Magazine och Crypto.com om deras senaste blockchain-partnerskap.
  • TIME sa nyligen att det skulle börja acceptera betalning i krypto.
  • Nu finns det glimtar av NFT-bundna prenumerationer längs linjen.

TID undersöker potential NFT projekt kring abonnemang och medlemskap, berättar tidningens president Avkryptera.

Tipsen tappades halvvägs genom en konversation på Decrypt Daily podcast med TID president Keith Grossman, TID CTO Bharat Krish och Kris Marszalek, VD för Crypto.com. TID nyligen samarbetat med Crypto.com för att börja acceptera betalningar i kryptovaluta.

På tal om det partnerskapet och om TIDDen senaste försäljningen av tre digitala omslag i form av NFT: er, föreslog Grossman att detta bara är början på TIDförhållande till krypto.

Quoth Grossman: ”Vi spelar i NFT-utrymmet för samlarobjekt idag. Vi spelar i NFT-utrymmet för prenumerationer, medlemskap och tillgång till unika upplevelser i morgon. Övergripande ser vi att partnerskap med sådana som Crypto.com och andra bara är vettiga för oss. ”

NFT är inte svampbara tokens—Kryptografiskt säkrade samlarobjekt på en blockchain. De var en nyfiken nyfikenhet fram till tidigare i år, då de exploderade i mainstream.

TIDNFT-auktionen omfattade två gamla omslagsbilder, från 1966 och 2017, tillsammans med en ny som skapats speciellt för försäljningen. Den nya säljs för en iögonfallande $ 130.000. Andra butiker, som The New York Times och Kvarts, har sålt bilder av artiklar bifogade till NFT (SNURRA har också blandat sig i NFT), men TID är den första stora utgivaren som accepterar krypto som betalningsmetod.

NFT kan köpas och säljas som bevis på ägande – ett rent investeringsspel – men de buntas ofta med ”lyxiga” förmåner som inte uttryckligen kodas i smarta kontrakt. När rockbandet Kings of Leon släppte NFT-filer knutna till deras senaste album lovade de vissa köpare sittplatser på första raden till sina shower. Saturday Night Live’s NFT bjöd in den högsta budgivaren att delta i en kommande show personligen.

Det är möjligt TID planerar ett slags lyxigt medlemsprogram enligt dessa linjer, med krypto som krok.

”Vi vill vara de första som antar [crypto] inom detta utrymme, ur ett mediebranschperspektiv, så att vi kan vara ledande i detta paket, säger Krish. ”Det är här för att stanna. Även på en björnmarknad. ”Source link