Tim Draper står för Bitcoin mitt i Elon Musk U-sväng

Tim Draper har utfärdat ett försenat svar på Elon Musks beslut att ta ut Bitcoin (BTC) som betalningsalternativ i Tesla.

Den globala investeraren och miljardären, som har grundat ett antal företag inklusive riskkapitalföretaget Draper Fisher Jurvetson (DFJ), omprövade Elon Musks miljöpåverkan på BTC genom att hänvisa till energi- och koldioxidkonsekvenserna av det nuvarande banksystemet.

Tar till Twitter, han föreslog att Musk inte bör acceptera fiatvalutor för bilar istället.

Elon Musk meddelade den 12 maj att hans företag Tesla hade avbrutit fordonsköp i BTC. I ett påstående att han twittrade gjorde han det klart att även om kryptovaluta är ”en bra idé på så många nivåer” och att framtiden är lovande, kan framtiden ”inte komma att kosta miljön mycket.”

Han hänvisade till fossila bränsleutsläpp som är involverade i Bitcoin-gruvdrift. Tweeten, som var den första i en tråd, betonade också att Tesla avser att behålla sin BTC och kommer att använda den i transaktioner i framtiden, när gruvdrift är en mer hållbar energikälla.

Teknikmogulen klargjorde en dag senare, Att upprepa hur mycket han tror på krypto. Hans inställning har dock tillskrivits den senaste tidens nedgång i BTC: s pris. Enligt data har BTC varit på en stadig lutning sedan 14 maj och har fallit under tröskeln på 50 000 dollar. Det har kämpat för att överträffa denna tröskel igen sedan på morgonen den 15 maj.

Elon Musk-effekten på krypto

Detta är i sin tur ännu ett exempel på Elon Musks inflytande, eller den så kallade “Musk Effect”. Under de senaste veckorna har Tesla och SpaceX CEO blivit ökända för att påverka kryptovalutapriserna med sin sociala medieaktivitet. Framför allt Dogecoin (DOGE). Hans tweets har tidigare påverkat prisökningen på DOGE, som har stigit nära 20 000% i år.

Efter en rad toppar från hela tiden hade DOGE äntligen något av ett fall från nåd. Musks framträdande som värd för Saturday Night Live den 8 maj utlöste en försäljning som fick priset att krascha från $ 0,66 till $ 0,50 på 45 minuter. Det fortsatte att minska under hela dagen, men har sedan dess återfått en del av sin position. I skrivande stund indikerade data att DOGE ligger stadigt över tröskeln på 0,50 dollar.

BTC-förespråkare uttrycker sitt stöd

Draper är den senaste högprofilerade siffran för röststöd för världens största kryptovaluta. Medan BTC: s prestanda knappast är som bäst just nu, betraktas den som ”apex-rovdjuret” för digitala valutor av finansiären och investeringsrådgivaren Anthony Scaramucci. SkyBridge Capital-grundaren sa att han rekommenderar sina kunder att äga 1-3% i BTC för att undvika att missa.

Samtidigt tog finansföretaget Square också ställning till BTC mot bakgrund av Musks beslut. De angav att deras hållning var mer i linje med Tesla; att de inte kommer att köpa fler BTC förrän frågan om utsläpp av fossila bränslen har tagits upp. Som sagt, Square execs är fortfarande anhängare av BTC. Medgrundare Jack Dorsey uppgav på Twitter att Square ”för alltid kommer att arbeta för att göra bitcoin bättre”.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link