Tidigare SEC-ordförande rekommenderar den senaste Bitcoin ETF-utmanaren

[ad_1]

I korthet

  • One River Asset Management är det senaste företaget som lämnar in en ansökan till SEC om en koldioxidneutral Bitcoin ETF.
  • Jay Clayton, SEC: s tidigare ordförande, är nu kryptorådgivare på One River.
  • Ironiskt nog ser det ut som Clayton, som tidigare avvisade Bitcoin ETF-ansökningar under sin tid på SEC, kunde hjälpa One River att bli godkänd.

Jay Clayton, före detta ordförande för US Securities and Exchange Commission (SEC) och mannen som upprepade gånger sa att den amerikanska marknaden inte behövde en börshandlad fond (ETF), hjälper nu ett företag med sin egen Bitcoin ETF Ansökan.

Vilken skillnad ett år gör.

Clayton, som tidigare sa att Bitcoin-marknaden var benägen för marknadsmanipulation och därför inte borde ha en ETF på den amerikanska börsen, sade upp sig från SEC förra året till ta ställning som kryptorådgivare till digital hedgefond, One River Asset Management.

Och One River lämnade idag in en Ansökan till SEC för en koldioxidneutral Bitcoin ETF. Det är det senaste högprofilerade företaget som gör det (SEC granskar för närvarande åtta ansökningar) och marknaden är, enligt till analytiker, hungriga efter en sådan produkt.

ETF är populära investeringsprodukter som gör det möjligt för människor att köpa aktier som representerar en underliggande tillgång, som guld eller fastigheter. En Bitcoin-ETF tillåter investerare att investera i Bitcoin – eller andra kryptovalutor, som Ethereum – utan att behöva äga tillgången själva. Istället köper investerare aktier i fonden, precis som aktier, som spårar kryptos pris.

Den amerikanska marknaden har ännu inte en Bitcoin ETF eftersom SEC, under Claytons övervakning, har blockerat alla applikationer hittills, med hänvisning till marknadsmanipulation, brist på transparens på kryptomarknader och potentiell brist på likviditet.

Men Bitcoin och Ethereum ETF har varit en rytande framgång i Kanada, som nu har åtta i landet.

One Rivers ansökan säger att den vill lansera en kolneutral Bitcoin ETF. Tanken, enligt ansökan, är att ETF skulle införliva inköp av kolkrediter för att minimera produktens koldioxidavtryck.

”Trust avser att kompensera det koldioxidavtryck som är associerat med Bitcoin genom att köpa och återkalla koldioxidkrediter som är nödvändiga för att redovisa de uppskattade koldioxidutsläppen som är associerade med de bitcoins som innehas av Trust”, säger arkivet.

One Rivers ansökan kommer vid en tidpunkt då debatten kring Bitcoins energiförbrukning värms upp: Teslas VD och Bitcoin-investerare Elon Musk förra veckan skickas marknader till fritt fall när han smällde valutans miljöpåverkan.

Det ser nu ut som One River vill vinna över potentiella investerare som är oroliga för myntets koldioxidavtryck med dess SEC-applikation.

Och med en insider som Clayton bakom företaget, kan det ha en bättre chans än de flesta att komma ut och vinna.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.[ad_2]

Source link