Tidigare NYSE Prez: Crypto är ’The Best Kept Secret in the World’

I korthet

  • Thomas Farley, tidigare NYSE-president, tycker att krypto är den bäst bevarade hemligheten någonsin.
  • Katten är dock ur påsen.

Den tidigare presidenten för New York Stock Exchange (NYSE) Thomas Farley älskar krypto – men mest Coinbase och decentraliserad finansiering (DeFi).

Farley, nu VD för fintech-investeringsföretaget Far Point, berättade för CNBC Squawk Box på torsdag var krypto ”den bäst bevarade hemligheten i världen och kanske i finansmarknadens historia.”

Men med tanke på att det har varit mycket prat om krypto som går mainstream, verkar det inte som en välskött hemlighet alls.

”Jag är helt inne,” jublade den tidigare Wall Street-chefen. ”Jag tycker att kryptoutrymmet är fantastiskt just nu, trots den press det har fått.”

År 2013 riktade Farley NYSE att investera 10 miljoner dollar i Coinbase. Han investerade inte sina egna pengar, även om Coinbase-grundarna Brian Armstrong och Fred Ehrsam försökte prata med honom om det. ”Av någon anledning gjorde jag det inte”, suckade han och motiverade sedan sin FOMO att det ändå skulle ha varit ”en intressekonflikt”.

Nu har Farley blivit utbildad någon annanstans. ”Det finns ett hörn av krypto som heter DeFi”, fortsatte han med att förklara. Den består av ”riktigt smarta barn som sätter upp kod i en blockchain som de väljer och du har självdrivna smarta kontrakt.”

Farley är intresserad av decentraliserade börser, där investerare handlar krypto utan mellanhänder som Coinbase. ”Det är fascinerande, och vi har klarat av ingen återvändo”, sa han.

Enligt CoinGecko registrerade Coinbase en handelsvolym dygnet runt på 3,8 miljarder dollar. DEXer handlar mycket mindre: dagliga handelsvolymer uppgår till 1,7 miljarder dollar på PancakeSwap och 1,5 miljarder dollar på Uniswap; SushiSwap är en avlägsen tredjedel med 442 miljoner dollar.

Att diskutera krypto är det enda Farley tycker ”mer spännande än att debattera om skattepolitik”, sa han. Och det är ett bra mått av spänning på Wall Street.

Source link