Tidigare amerikansk kassör ansluter sig till Ripples styrelse mitt i juridisk strid med SEC

[ad_1]

Ripple tillkännagav tisdagen att man hade utsett USA: s tidigare kassör Rosie Rios till sin styrelse. Blockchain-startningen kämpar för närvarande mot en rättegång från Securities and Exchange Commission (SEC) för påstått genomförande av ett olagligt värdepapperserbjudande.

Rios är background

Rios var tidigare USA: s 43: e kassör under president Obama. Under sin tid i denna roll övervakade hon produktionen av alla valuta- och myntaktiviteter i USA, med nästan 4000 anställda under hennes ansvarsområde. Rios fick också USA: s statskassas högsta ära, Hamilton Award.

I ett uttalande pekade hon på sin passion för nya och innovativa lösningar som en anledning att gå med i Ripple. Fortsätter och säger att ”Ripple är ett av de bästa exemplen på hur man använder kryptovaluta i en väsentlig och legitim roll för att underlätta betalningar globalt.”

Det senaste tillkännagivandet kommer när Ripple står inför en stor juridisk kamp med Securities and Exchange Commission. Ripples medgrundare Christian Larsen och VD Brad Garlinghouse anklagas för att ha genomfört ett olagligt värdepapperserbjudande. SEC hävdar att de samlade in över 1,3 miljarder dollar genom försäljning av XRP. Ripple äger för närvarande de flesta XRP-tokens i omlopp och säljer en liten del av sina innehav varje månad.

Ripple förnekar emellertid dessa anklagelser på grundval av att XRP är en valuta och inte ett investeringsavtal. Medan de deltar i denna landmärkestrid med SEC är det viktigt att ha människor med erfarenhet som Rios. Garlinghouse antydde detta i ett uttalande och sa:

”Rosies erfarenhet inom den offentliga och privata sektorn ger Ripple ett ovärderligt perspektiv, särskilt under denna tid när industrin arbetar för att definiera kryptos framtid.”

Ripple har också anställt fintech-chef Kristina Campbell, som tidigare var verkställande direktör på fintech-företagen Green Dot och PayNearMe, som deras nya Chief Financial Officer.

Ripple hoppas kunna bli bättre på den senaste juridiska striden efter att ha vunnit förra månaden från sin rättegång med Tetragon Financial Group.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link