Tidigare amerikansk finansminister: ’Crypto är här för att stanna’

Crypto har fått förtroendeord från en före detta amerikansk finansminister, som säger att den kan förbli en permanent fixtur på globala marknader som ”ett slags digitalt guld.”

I ett framträdande på Bloomberg TV: s Wall Street Week sa Lawrence Summers att kryptovalutor tillät investerare en alternativ tillgång som de kunde hålla sig skilda från ”regeringarnas dagliga arbete.”

”Min gissning är att krypto är här för att stanna,” sa han till David Westin på programmet. ”Och förmodligen här för att stanna som ett slags digitalt guld.”

Hans kommentarer kom bara några dagar efter den katastrofala kryptovalutapriskollapsen den 19 maj. Händelsen, som tillskrivs ett antal grundläggande orsaker, inklusive Kinas förbud mot kryptovalutatjänster och Elon Musks tweets, såg en sjunka i priset på många av världens bästa tokens.

Westin frågade Summers om denna priskrasch var viktig, sade den tidigare amerikanska finansministeren:

”Spelar det någon roll för den totala ekonomin […] levnadsstandarden för amerikaner […] nej, till alla dessa frågor. ” Summers fortsatte att mena att krypto hade en chans att ”bli en överenskommen form” där människor ”som letar efter säkerhet” kan lagra sin rikedom.

”Min gissning är att krypto är här för att stanna och förmodligen här för att stanna som en form av digitalt guld.”

Jämförelser av krypto och guld

Summers är inte den enda som nyligen dragit paralleller mellan kryptovaluta och guld. Morgan Creek VD Mark Yusko, för en. Han berättade för CNBC: s handelsnation i början av maj att Bitcoin (BTC) kunde nå ett värde av 250 000 dollar på fyra eller fem år. Att jämföra det med ”digitalt guld” genom att göra det.

Yusko berömde också Ether (ETH): s potential att bli ”www.” eller verktygslåda för att bygga applikationer. Applikationer som sedan körs på baslagerprotokoll som BTC. Dessutom reserverade han kommentarer om den meme-inspirerade Dogecoin (DOGE), en betydande high-flyer 2021. VD sa att DOGE var som många altcoins eftersom det var ”värdelöst”, med ”inget underliggande värde.”

Under tiden sa SkyBridge Capitals grundare Anthony Scaramucci att DOGE kan vara silver till BTC: s guld. Investeringsrådgivaren sa att han rekommenderar sina kunder att inneha 1-3% i BTC.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link