Thodex VD förnekar Rug-Pull, avslöjar cyberattacker, säger ”Fonder är säkra”

I korthet

  • Thodex VD säger att företaget var tvungen att stoppa handeln eftersom det drabbades av cyberattacker, men de ursprungliga insättningarna är säkra.
  • Polisen fängslade idag 62 personer, och regeringen förbereder sig för att få honom utlämnad från Albanien.

VD för Thodex, ett turkiskt kryptovalutautbyte som plötsligt stoppade handeln på onsdag, har nekade anklagelser av en rug-pull och avser att returnera medel till investerare inom kort.

Den verkliga anledningen till att stoppa handeln och förhindra uttag, VD Fatih Faruk Özer sa på Twitter igår, skulle undersöka misstänkta avvikelser i 30 000 kundkonton som upptäcktes ”under ett tre månaders investeringssamtal.” Han sa inte varför posterna var misstänkta.

Özer tillade att företaget fortfarande återhämtar sig från en (tidigare ej avslöjad) cyberattack i april 2018 som tappade 25 miljoner turkiska lira (då cirka 6 miljoner dollar) från börsen. Företagets undersökning, som avslutades förra veckan, hittade bevis för ytterligare cyberattacker.

I morse arresterade den turkiska polisen 62 personer, grep företagets datorer och frös dess bankkonton, och regeringen förbereder sig för att Özer utlämnas från Albanien, dit han flydde för två dagar sedan.

Trots allt orolighet kommer ”ingen kund att påverkas”, sade Özer och hävdade att företaget innehar medel motsvarande kundernas ursprungliga insättningar på börsen.

Mertcan Bayraktar, som representerar sju investerare, inklusive en person med 3 Bitcoin (150 000 $) inlåsta i Thodex, berättade Avkryptera att Özer också är skyldig kunderna alla vinster som de gjorde med kryptokurs. ”Men visserligen är det bättre än att få tillbaka några pengar”, sa han.

Özer, som lämnade landet kvällen innan han stängde börsen, sa att han skulle ge tillbaka pengarna när han återvände till Turkiet. Bayraktar sa att det inte finns någon anledning att vänta: ”Han kommer att hållas kvar vid ankomsten ändå.”

Berättade Kaan Savukduran, en näringsidkare som har cirka 12 000 dollar i Dogecoin låst i Thodex Avkryptera: ”De lät oss inte ta ut pengar på en vecka och de gav aldrig kundsupport. De stoppade först handeln med hänvisning till sex timmars underhåll, som de förlängde till fem dagar med hänvisning till en extern investering. ”

”Äger jag inte mynten? Jag förstår det inte! ” han sa.

Bayraktar förväntar sig att hans rättegång mot Özer kommer att ta lång tid. ”Kryptolag i Turkiet är inte ens en grå zon”, säger Bayraktar. ”Det är mer som svart – det finns ingen lag som styr det ännu.” Turkiet förbjöd kryptobetalningar och erkände lagligt kryptotillgångar förra veckan, men landet har inte publicerat några regler som reglerar kryptotillgångar.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link