THETA försöker breakout efter betydande studs


Theta Token (THETA) har ökat sedan de studsade vid stödlinjen för en fallande parallell kanal den 19 maj.

Den närmar sig en konvergenspunkt mellan stöd och motstånd, vilket indikerar att en avgörande rörelse snart kommer att inträffa.

Pågående THETA studsar

THETA har minskat inuti en fallande parallell kanal sedan 16. april. Vid den tiden hade det nått ett högt pris på 15,88 dollar.

Den nådde kanalens stödlinje den 19 maj och studsade och lämnade en lång nedre veke bakom. Studsningen sammanföll också med supportnivån 0.786 Fib retracement på $ 3,92 (svart).

Rörelsen inuti kanalen liknar en ABC-korrigerande struktur (vit), där vågorna A: C har ett förhållande 1: 1.

För närvarande handlar det precis vid motståndslinjen och gör sitt femte breakout-försök.

Tekniska indikatorer är hausse. MACD har nästan gått över till positivt territorium och den stokastiska oscillatorn har gjort ett hausseartat kors. RSI håller också på att gå över 50.

En breakout kan ta symbolen mot det hela tiden höga motståndsområdet på $ 14,50.

Diagram efter TradingView

Kortvarig rörelse

Kryptovalutahandlare @PostyXBT skisserade ett THETA-diagram och uppgav att vändningen av supportområdet på $ 8 är en stark hausseartad utveckling.

Källa: Twitter

Det kortsiktiga motståndsområdet som har vänt sig till stöd kan isoleras vid $ 8,30.

För närvarande närmar sig THETA konvergenspunkten för kanalens motståndslinje och detta horisontella stödområde.

Därför förväntas en avgörande rörelse snart ske.

Tekniska indikatorer inom sex timmar är inte lika hausse. RSI har nått 50-linjen uppifrån och MACD håller på att korsa negativt.

Men på grund av den hausse i den dagliga tidsramen och det faktum att parallella kanaler ofta är korrigerande rörelser, skulle ett breakout vara mer troligt.

En avstängning under supportområdet på $ 8,30 skulle ogiltigförklara denna möjlighet och orsaka THETA att falla mot mitten av kanalen istället.

Diagram efter TradingView

THETA / BTC

På samma sätt som USD-paret har THETA / BTC ökat sedan den 19 maj. Det nådde ett nytt heltidspris på 28 000 satoshis den 7 juni.

Det högre priset kunde emellertid inte upprätthållas, och symbolen har fallit under 26 000 satoshi-området, som nu sannolikt kommer att fungera som motstånd.

THETA / BTC försöker hitta stöd vid den nedåtgående motståndslinjen från vilken den bröt ut och 20 700 satoshi-supportområdet.

Men tills 26 000-området återvinns kan trenden inte betraktas som hausse.

Diagram efter TradingView

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link