The Real Shitcoin: Sydkoreansk toalett förvandlar avföring till digital valuta

I korthet

  • Ett sydkoreanskt universitet driver sina apparater genom energi som genereras från elevernas avföring.
  • Studenter tjänar digital valuta Ggool för att gå på toaletten.
  • Ggool kan användas för att köpa dagligvaror i en butik på campus.

Studenter vid ett sydkoreanskt universitet kan tjäna en digital valuta som heter Ggool när de använder toaletten. Deras avföring förvandlas till förnybar energi för att driva byggnaden.

Professor Cho Jae-weon vid Ulsan National Institute of Science and Technology designade en miljövänlig toalett som heter BeeVi – ett portmanteau för bi och vision. Toaletten ansluts till ett laboratorium som använder avföring för att producera biogas och gödsel. Det driver enheter i byggnaden som en gasspis och en panna.

”Om vi ​​tänker ur lådan har avföring värdefullt värde för att göra energi och gödsel. Jag har lagt detta värde i ekologisk cirkulation,” sa Cho till Reuters. En genomsnittlig persons dagliga toalettvanor kan ge tillräckligt med energi för att driva en bil i tre fjärdedelar av en mil, sa han.

Excrement tjänar eleverna 10 Ggool per dag, oavsett hur mycket de … bidrar. Ggool, som betyder honung på koreanska, kan bara användas på en marknad på campus för att köpa dagligvaror. Eleverna skannar en QR-kod för att betala i Ggool.

I en studie som publicerades 2016 kallade forskarna bakom BeeVi Ggool “feces standard money (FSM)” och beskrev den digitala valutan som ett ”konstnärligt samarbete mellan forskare och konstnärer som ett sätt att uppnå de livsformer som avbildas i Walden och Walden Two. , ”Med hänvisning till den amerikanska författaren Henry David Thoreaus banbrytande verk som utforskar naturalistiska teman.

Och det kan ha haft den avsedda effekten på Ggool-handlare. ”Jag hade bara någonsin trott att avföring är smutsig, men nu är det en skatt av stort värde för mig”, säger doktorand Heo Hui-jin till Reuters på marknaden på campus.

Ggool är ingen kryptovaluta och kan inte köpas eller brytas någonstans utanför det sydkoreanska universitetets avloppssystem.Source link