Thai SEC beställer utbyten för att ta bort Meme-mynt, NFT och sociala token

I korthet

  • Den thailändska SEC ser inte den roliga sidan med Dogecoin.
  • Det har beställts byten för att avlista mememynt.
  • Också förbjudet: NFT, utbytestoken och fan-tokens.

Pisscoin, CumRocket, Dogecoin — ingen var roliga nog för att hindra Thailands Securities and Exchange Commission från att förbjuda mememynt.

Förbudet, som antogs på onsdagen, genomfördes igår och tillkännagavs idag, även barer kryptovaluta utbyte från notering NFT: er, verktygstoken och sociala tokens. Börsen har 29 dagar på sig att ta bort mynten.

Den thailändska SEC definierar meme-tokens som de som inte har ”något tydligt mål eller substans eller underliggande [value], ”Och vars pris är beroende av trender i sociala medier.

Denna definition kan tillämpas på alla kryptovalutor – Elon Musks tweets har bestämt priset på Bitcoin under hela året.

Det är dock mer benägna att hänvisa till mememynt som Dogecoin, ett mycket flyktigt mynt som också manipulerats av Elon Musk men ett allmänt accepterat som ett meme snarare än en aspirant för hög ekonomi.

Förbudet förbjuder också utbyte från att lista NFT: er – icke-fungibla tokens, vanligtvis baserat på Ethereum, som fungerar som värdar för digitala tillgångar, vanligtvis konst. Några av dessa tokens är väldigt värdefulla; en miljardär köpte en CryptoPunks NFT för 11,5 miljoner dollar den här veckan.

Sociala tokens påverkas också av förbudet, definierade av Thai SEC som ”fan-tokens.” Dessa är tokens som representerar någon influencer, och kan ofta lösas in för varor eller 1 på 1 gång med influencer.

En stor thailändsk telefonbutik, J Mart, förberedde sig för massdistribution av sin egen kryptovaluta, enligt de Bangkok Post. Återförsäljaren hade enligt uppgift planerat att länka sina tokens till populära kändisar. Den nya förordningen kommer att sprida dessa planer.

Den sista klassen av tokens som påverkas av förbudet är exchange tokens. Dessa tokens, som OKEx Tecken, Huobi Token eller BNB, skär transaktion avgifter för dem som innehar dem.

SEC förklarade inte varför det förbjuder dessa mynt.

Tidigare denna månad meddelade SEC avsikter att ytterligare reglera krypto. ”Utfärdandet av digitala tokens måste godkännas och övervakas av Securities and Exchange Commission,” sade SEC, som citeras i Bangkok Post.

Så, vilka är SECs favoritmemor?Source link