Thai Asset Management Firm satsar stort på DeFi och dApps

Det thailändska kapitalförvaltningsföretaget Brooker Group (BROOK) planerar att bli det första börsnoterade företaget i världen som investerar i decentraliserad finansiering (DeFi) tokens och decentraliserade applikationer (dApps).

Bangkok-baserade Brooker Group ser en enorm möjlighet i dessa växande nischer. Den ursprungliga planen är att investera 48 miljoner dollar men företaget vill så småningom konvertera cirka 50 procent av sina totala innehav till dApps och DeFi-tillgångar.

Det kommer att fokusera på några stora spelare i rymden, inklusive Binance, Uniswap, Enjin och Filecoin under andra kvartalet 2021. Det kommer att starta sin satsning genom att investera i mer än 15 företag som den anser har potential att växa.

Chef för Digital Asset Division och International Business Finance Advisory på The Brooker Group, Varit Bulakul, anser att det är viktigt för kapitalförvaltningsföretag att engagera sig i DeFi förr snarare än senare.

”Nästa gräns inom finansiell teknik kommer att vara decentraliserad finansiering. Vi tror att äldre fonder har ett ansvar gentemot sina kunder att investera i ny teknik eller riskera att lämnas kvar när sektorn mognar. ”

Handel med digitala tillgångar förblir faktiskt högre i Asien än i Europa och USA tillsammans. Trots sin popularitet är det dock inte alla goda nyheter för krypto i det sydasiatiska landet. Den thailändska regeringen har klämt fast med bestämmelser om krypto. Nya kryptoregler kräver att alla som vill öppna ett konto måste registrera sig fysiskt och inte kan göras online.

De nya förordningarna kommer att träda i kraft från september 2021. De infördes av kontoret för penningtvätt (AMLO) för att begränsa penningtvätt i den sydostasiatiska nationen. De som vill skapa ett nytt kryptokonto kommer att behöva skicka in nyckeldokument personligen för att registrera sig samt skanna sitt thailändska identitetskort i det som kallas en ”dip-chip” -maskin. Dip-chip-maskinsystemet har tidigare använts för att registrera guldhandlare i Thailand.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link