Teucrium ansluter sig till listan över Bitcoin ETF-hoppfulla med senaste arkivering

Teucrium, en ETF-leverantör för jordbruksråvaror baserad i Vermont, lämnade in torsdag en ansökan om en Bitcoin futures Börshandlad fond. ”Teucrium Bitcoin Futures Fund” skulle handlas på NYSE Arca-börsen och spåra priset på CME BTC terminskontrakt, sade företaget i sin arkivering.

En börshandlad fond, eller ETF, är en börsnoterad fond som spårar priset på en underliggande tillgång, i detta fall Bitcoin-futures. Det är ett sätt att investera i Bitcoin-terminer på aktiemarknaden, vilket ger institutionella investerare lätt exponering för den populära derivatprodukten.

Futures är i huvudsak satsningar på det framtida priset på en tillgång eller råvara. I Teucriums inhemska industri, jordbruk, kan en jordbrukare underteckna ett kontrakt med en leverantör under våren så att de kan få ett fast pris för sina grödor kommer skördetid. Eftersom bonden måste sälja dessa grödor till det överenskomna priset, skulle jordbrukaren fortfarande tjäna pengar i händelse av en dålig skörd och samtidigt offra de möjligheter som en stötfångargrödor erbjuder.

Om Bitcoin stiger över det överenskomna priset är den som tecknar terminskontraktet ”i pengarna” och står för att tjäna pengar om de säljer sitt billigt förvärvade Bitcoin. Institutionella investerare använder också terminsprodukter för att säkerställa att de kan betala tillbaka stora Bitcoin-lån om priset går genom taket.

Chicago Mercantile Exchange, världens största terminsbörs, först anges Bitcoin futures 2017. I februari i år, det lanserades Ethereum terminer. Dessa terminer avvecklas kontant, vilket innebär att investerare inte kan lösa in dem för Bitcoin när kontrakten förfaller.

US Securities and Exchange Commission har aldrig godkänt en notering för en Bitcoin ETF, trots många försök. Teucriums arkivering ansluter sig nu till en mängd andra företag som hoppas kunna vinna tillsynsmyndighetens fördel, inklusive VanEck, NYDIG och Wilshire Phoenix.

En viktig skillnad mellan dessa och Teucriums arkivering är att tidigare ETF-försök alla har investerat direkt i Bitcoin, medan det Vermont-baserade företaget investerar i terminskontrakt.

SEC: s främsta anledning för att avvisa en Bitcoin ETF är att marknaden i sig är sårbar för manipulation, oavsett vilket prisindex en ETF spårar. I en anteckning den 11 maj tillsynsmyndigheten berättade investerare att de också bör ”överväga volatiliteten i Bitcoin och Bitcoin-terminsmarknaden.”

Efter en extremt volatil vecka ligger dessa bekymmer i spetsen för ETF-konversationen. Vid tidpunkten för handeln handlar Bitcoin strax över 40 000 dollar. Det är 10 000 dollar över det lägsta på cirka 30 000 dollar på onsdagen.Source link