Tether och USDC träffar milstolpar i takt med att Stablecoin-tillväxten fortsätter

Mycket kan sägas för stablecoins för tillfället, trots trots förlust av marknadsvärde växer de fortfarande. Detta demonstreras särskilt av Tether (USDT), som har överträffat marknadsvärdet på 60 miljarder dollar. Förutom USD Coin (USDC), som ligger på topp 10 mest värdefulla kryptovalutor efter marknadsvärde på tionde plats.

Representanter på Tether bekräftades på sin officiella Twitter den 24 maj att:

”Tether har precis överträffat ett marknadsvärde på $ 60 miljarder! I maj 2020 var #Tether-tokens marknadsvärde $ 8 miljarder, nu om året har vi sett en ökning med 581% och efterfrågan på användning av Tether-token högre än någonsin för både handel och detaljhandel! ”

Denna nya siffra rankar USDT som den tredje mest värdefulla kryptovalutan efter marknadsvärde, enligt data, bara bakom marknadens främre bitcoin (BTC) och eter (ETH). CoinMarketCap listar USDT: s medarbetare USDC i topp-10. Med ett nuvarande marknadsvärde på över 14 miljarder dollar rankas USD Coin som tionde i världens mest värdefulla kryptovalutor.

Resan upp för USDT

Milstolpen kommer bara fyra veckor från deras sista, när de gick över tröskeln på 50 miljarder dollar i april. En vecka senare, den 4 maj, började kryptobörsen Coinbase notera USDT på sin plattform.

Det kommer också en vecka efter att Tether avslöjade sitt initiativ att expandera bortom Ethereum blockchain. Den 18 maj rapporterade rapporter att USDT skulle bli tillgängligt på höghastighets lavinblockchain. Det nionde nätverksalternativet är tillgängligt för handlare.

Icke desto mindre har USDT: s position som världens mest värdefulla stablecoin inte vunnits lätt. Det har mött tvivel från investerare, inklusive högt profilerade spelare som Michael Saylor, som i början av året kallade stablecoin ”irrelevant”.

Att gå ännu längre tillbaka, 2020, var USDT föremål för en grupptalan. Fallet, på anklagelser om prismanipulation, fördömdes av både Tether och dess medanklagda Bitfinex. Företagen bosatte sig så småningom i februari och gick med på att betala en böter på 18 miljoner dollar.

Stabil efter namn, stabil av natur

Både USDT och USDC kom relativt opåverkade från händelserna den 19 maj, som såg en enorm priskollaps i flera av världens ledande kryptovalutor. Detta är ganska uppenbart eftersom detta är det exakta syftet med dessa typer av tillgångar.

USDTs pris sicksackade över båda sidor av tröskeln på 1,00 dollar i sju timmar men föll aldrig mer än hela 0,01 dollar. Enligt uppgifter förblev USDTs pris från mitten av eftermiddagen den 19 maj konsekvent över $ 1,00 sedan dess. Fluktuationerna i USDC: s pris var lika milda.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link