Tether att starta på höghastighets lavinblockchain

Världens högsta marknadsvärde, Tether (USDT), har meddelat att det kommer att finnas tillgängligt i Avalanche-nätverket.

I en tweet den 17 maj, Tether avslöjade sitt senaste initiativ att expandera bortom Ethereum för att lägga till ett nionde nätverksalternativ för handlare att använda. Lanseringen förväntas ske i mitten av juni enligt CTO Paolo Ardoino.

Ökande nätavgifter för Ethereum kommer sannolikt att upprätthålla denna trend. Avalanche valdes eftersom det har stöd för Ethereum Virtual Machine (EVM). Detta gör att DeFi-protokoll enkelt kan migrera och dra nytta av snabbare transaktioner och lägre avgifter. Tether har redan ett EVM-kompatibelt system vilket gör det till en bra kandidat för Avalanche.

Tillkännagivandet utarbetade:

“Lavin har framträtt som ett nav i det framväxande rummet för decentraliserad ekonomi (DeFi). Avalanche är kompatibelt med Solidity, ett objektorienterat programmeringsspråk på hög nivå som främst används på Ethereum. Detta gör det möjligt för Ethereum-utvecklare att snabbt bygga decentraliserade appar (DApps). ”

Stallmyntens tillstånd

Vid tidpunkten för pressen var det totala utbudet av Tether nära en heltidshöjd på 58,5 miljarder enligt Tether-transparensrapporten. Sedan början av 2021 har USDT-utbudet ökat med 178% från 21 miljarder den 1 januari till nuvarande nivåer och dominerar fortfarande stablecoin-marknaden.

Av denna summa är cirka 27 miljarder (46%) baserade på Ethereum. Den totala summan har dock minskat stadigt under de senaste sex månaderna, eftersom gasavgifterna eskalerar.

Det finns nu mer USDT på TRC-20 TRON-nätverk än det finns på Ethereum med 31 miljarder, eller drygt 52% av hela utbudet. Cirka 1,3 miljarder är på Omni och resten sprids tunt över EOS, Liquid, Algorand, Solana och Bitcoin Cash Simple Ledger Protocol (SLP).

Tether närmaste konkurrent för stablecoin-överhöghet är Circles USD Coin (USDC), av vilka det är 16,8 miljarder i omlopp enligt CoinGecko. USDC har sett ännu större tillväxt i år med en ökning med 330% sedan början av 2021.

Binance USD (BUSD) är det tredje största stabila valutan på marknaden med en kapitalisering på 8 miljarder, följt av den decentraliserade DAI på 4,7 miljarder.

AVAX-prisreaktion

Avalanche’s native token (AVAX) reagerade starkt på tillkännagivandet med en 9% vinst på dagen för att nå $ 37,53 vid tidpunkten för pressen enligt CoinGecko.

AVAX har gjort cirka 10% under den senaste månaden och har inte blivit så skrattlad av den stora marknadsomfattande korrigeringen. Det är dock fortfarande nere från sin högsta nivå på 59,40 dollar den 10 februari 2021.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link