Tesla tar emot $ 100 miljoner BTC-vinster, Musk behåller sina innehav


Tesla sålde en del av sin BTC som köpts under första kvartalet 2021 och noterade en vinst på 101 miljoner dollar. Under tiden bekräftade VD Elon Musk att han inte har sålt något av hans personliga innehav.

Elfordonstillverkaren Tesla tjänade 101 miljoner dollar i vinst från sina bitcoininnehav under första kvartalet 2021, enligt resultatrapporten för första kvartalet 2021.

Elon Musk har dock inte såld någon av hans BTC, vilket avslöjades i ett tweet-svar den 27 april.

Kassaflödesanalys: Tesla

Teslas vinnande bitcoin-insats

Tesla skickade chockvågar över hela finansvärlden när den ursprungligen tillkännagav i februari att den hade köpt 1,5 miljarder dollar i BTC. Bitcoin har sedan dess ökat massivt, delvis på grund av Teslas inträde. Företaget noterar att det tjänade 101 miljoner dollar på investeringen genom att sälja ungefär 10% av sina innehav.

Det har för närvarande 1,33 miljarder dollar i BTC på sitt konto, vilket fortfarande är en betydande summa. När det gäller företagets resultat fick företaget 10,39 miljarder dollar i intäkter och tjänade 438 miljoner dollar under första kvartalet 2021. Dess kvartalsintäkter ökade med 74% jämfört med året innan.

Tesla har presterat mycket bättre under det senaste året eller så, och dess aktieprestanda har återspeglat det. Aktiekurserna har nått nya toppar bland en investeringsmani från yngre investerare, varav många tar till sig Musks personlighet.

Musk själv svarade till en tweet från Barstool Sports grundare Dave Portnoy, som uppgav att Musk pumpade och dumpade. Men VD för Tesla gjorde det klart att han inte hade sålt något av sina innehav. Det är oklart exakt hur många bitcoins Musk har.

Tesla accepterar också Bitcoin som en betalning för sina fordon, vilket var en av många utvecklingar som drivit tjurmarknaden. Ankomsten av stora företag som Tesla har bidragit till att ge legitimitet till marknaden, vilket i sin tur har lockat investerare i detaljhandeln.

Musk lägger sin vikt bakom kryptomarknaden

Elon Musk är känd för sitt stöd för kryptovalutor. Han har gjort flera referenser och utvärderingar under de senaste åren. Som ett skämt blev han kort vd för Dogecoin, och hans tweets på meme-myntet har hjälpt till att stimulera nya rekordhöga toppar.

Han tror också på värdet av kryptovalutor. Han har bekräftat dessa övertygelser i många uttalanden i intervjuer och på Twitter.

Till och med Musks partner, musiker Grimes, sålde ett icke-fungibelt token (NFT) konstverk och musiksamling för 6 miljoner dollar. Sedan dess har många andra musiker släppt NFT. Musk själv släpper en NFT-ljudvideotillgång, även om inte många detaljer har släppts än.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link