Tesla, Facebook, Google Stocks Launch på Solana Blockchain

I korthet

  • Tokeniserade aktier representerar de underliggande traditionella finansiella tillgångarna som Apple-aktier.
  • Digital Asset AG har lanserat fritt flytande tokeniserade aktier för handel på Solana, en blockchain som stöds av kryptokursutbyte FTX, där den är tillgänglig för köp.

Det schweiziska företaget Digital Assets AG har lanserat tokeniserade aktier som kan överföras till vilken enhet som helst på Solana blockchain.

Populära aktier som kommer att vara omedelbart tillgängliga för handel inkluderar Facebook, Google, Netflix, Nvidia, PayPal, Square och Tesla.

Aktietokenisering låter dig köpa företagsaktier som kryptotoken, som representerar värdet på den underliggande tillgången, vare sig det är Apple-, MicroStrategy- eller Coinbase-aktier.

Brandon Williams, ledande företagsutveckling på Digital Assets AG, berättade Avkryptera att dessa överlåtbara aktietoken kommer att ”överbrygga den traditionella finansieringen och decentraliserad finansiering (DeFi).”

Det beror på att hittills tokeniserade aktier endast kunde handlas på en enskild enhet som en kryptovalutabörs, till exempel Binance eller Bittrex, eller en privat blockchain. Användare kan öppna eller stänga positioner, men de skulle inte kunna ta ut tokeniserade aktier, skicka dem till en extern part eller överföra över kedjor.

Men de överförbara tokeniserade aktierna som lanserades på Solana gör det möjligt för centraliserade och decentraliserade börser som bygger på den offentliga blockchainen att lägga till tokeniserad aktiehandel på sina plattformar.

Hongkong-börsnoterade kryptovalutautbyte FTX är det enda börsen där kunderna kan köpa dessa överförbara tokeniserade aktier – åtminstone för tillfället. FTX VD Sam Bankman-Fried är också huvudpersonen stödjare av Solana.

Varför köpa fritt flytande tokeniserade aktier på FTX, en kryptovalutautbyte, när du kan köpa aktier i handelsappar som Robinhood?

Williams förklarade att tokeniserade aktier har några fördelar jämfört med traditionella alternativ. FTX Traders kommer att kunna ta ut och därefter deponera sina aktietoken till sina egna kryptoplånböcker – program som hjälper till att lagra kryptovalutor privat snarare än på kryptovalutor. Därifrån kan de flytta aktietoken till DeFi och handla dem 24/7 på Solana-build decentraliserade utbyten som Serum.

Näringsidkare kan också använda dessa tokens för att skapa sina egna fondliknande smarta kontrakt på DeFi som omfördelar positionerna automatiskt – det är användbart för decentraliserade autonoma organisationer (DAO), som är kollektiva på DeFi med en delad investeringsportfölj.

Williams sa att företaget har fått nödvändigt grönt ljus från finansiella myndigheter för att starta i Schweiz och Europeiska ekonomiska samarbetsområdet – EU-länder plus Island, Liechtenstein, Norge och Kroatien – men kunder i andra länder som USA måste vänta tills lagstiftningens komplexitet hanteras.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link