Telegram stämt av investeringsföretaget Återbetalningar av GRAM-token

Den ryska private equity-fonden Da Vinci Capital stämmer meddelandeappen Telegram för frågor relaterade till återbetalning av investeringar i Telegram Open Network (TON). Ärendet kommer att behandlas i London.

VD Oleg Zhelezko, i en intervju med RBC TV-station, sa att anledningen till stämningen var att återbetalningsprocessen inte gjordes “helt korrekt.” Han sa att återbetalningserbjudandet bara kom fram 24 timmar före deadline. Som ett resultat var det svårt att analysera dokumenten och bilda ett lämpligt beslut.

Kommunikationen bakom återbetalningsprocessen var motstridig, sade Zhelezko,

“Det var många svåra kommunikationsmoment, och det var mycket svårt för investerare att fatta rätt beslut om att ta tillbaka pengarna eller konvertera dem till kredit.”

Investerare från Da Vinci Capital skickade ett meddelande till företagets chefer i februari. Källor har sagt att investerare påstås ha bett om återbetalning på 20 miljoner dollar.

Företagets ledning har enligt uppgift också kontaktat företagets ledningsgrupp. Emellertid avvisades alla försök att i godo lösa tvisten. Detta ledde till det oundvikliga beslutet i en rättegång.

Telegram fortsätter att möta konsekvenser

Telegram var tvungen att stänga av sitt Telegram Open Network (TON) efter en utredning av United States Securities and Exchange Commission (SEC) 2020, som ansåg att symbolen var en säkerhet. Medan Telegram accepterade beslutet, gjorde det så motvilligt.

Telegrams beslut att starta TON var en stor rubrikproducent när det tillkännagavs. ICO för 2019 tog upp svimlande 1,7 miljarder dollar från investerare och väckte snabbt myndigheternas uppmärksamhet. SEC sa att det enligt lagen inte hade registrerat sig som säkerhet.

Grundaren Pavel Durov, i ett långt inlägg, hånade beslutet och sa att det inte kunde nå tidsfristen. Telegrams slutgiltiga beslut var att returnera 72% av investerarnas medel eller välja att behålla det och returnera 110% av investeringen före tidsfristen den 30 april 2021. Telegram gick också med på att betala böter på 18,5 miljoner dollar.

SEC-utredningen av Telegram var en viktig samlingspunkt 2020, och det betonade den tuffa hållning som den tog mot vissa blockchain-projekt. Nyare kommentarer från SEC, liksom från andra byråer, tyder på att det kommer att fortsätta att övervaka marknaden noga.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link