TechCrunch grundare för att sälja sin lägenhet som en NFT i banbrytande affär

BeinCrypto pratade med TechCrunch-grundaren Michael Arrington och VD för Propy, Natalia Karayaneva, om deras senaste satsning – att sälja Arringtons lägenhet som ett icke-fungibelt symbol (NFT).

NFT har varit stora 2021 men förflyttas mestadels till digital konstvärld. Detta har varit enormt framgångsrikt men väckt också frågor om andra verkliga applikationer för dessa tokens.

Vissa har spekulerat på sätt som äganderätten till NFT kan tillämpas på olika utrymmen. Mycket av detta har dock ägt rum online, med stort fokus på att använda NFT för att ge ägande till virtuella produkter. Dessa inkluderar föremål som kläder eller vapen till virtuell fastighet.

Nu ger Karayaneva och Arrington ett verkligt svar med den allra första NFT för fastigheter.

Arringtons studiolägenhet i Kiev är på väg att säljas som en NFT till högst budgivare. Från $ 20.000 inkluderar samlingen tillgång till pappersarbete som överförts till ägandet, lägenhetsbilden och ett unikt digitalt konstverk NFT av Kiev-konstnären Chizz.

Detta är inte heller en genomsnittlig lägenhet. Arrington köpte fastigheten som en del av den första blockchainbaserade fastighetsförsäljningen någonsin 2017 av Propy.

Hur man gör en fastighet till en NFT

Att räkna ut hur man gör fastigheter till en NFT var utmaningen som Propy och Arrington stod inför under denna process. Även om det bara kan verka som att titelgärningarna skulle kunna tokeniseras, så är det inte så.

Snarare var lösningen att få fastigheten att inneha titeln i en juridisk enhet, en LLC eller ett förtroende. Härifrån hjälper Karayanevas företag med att ta fram pappersarbete för att skapa NFT.

”Vi skickar pappersarbetet till transaktionsplattformen på Propy, husägaren kommer att underteckna detta pappersarbete och detta pappersarbete” NFT fastigheten ”, förklarar hon.

När egendomen är klar kan den dock bara överföras som en NFT. Karayaneva förklarar,

“Det enda sättet som husägaren kan överföra fastigheten i framtiden är bara NFT, ägaren kommer inte att kunna sälja den traditionellt eller bara lägga andra ägare i LLC-pappersarbetet. Men det viktigaste är att när de väl har undertecknat detta pappersarbete på vår fastighetsaffärsplattform, kommer detta husägare att leva on-chain på NFT-nivån, allt är digitalt och det var exklusivt på NFT. ”

Att ha fastigheten som en LLC är en viktig förändring i fastighetsägande och försäljning.

”Detta är den grundläggande förändringen vi gör i fastighetsbranschen där vi har fristående husägare från länet. När länet har registrerat LLC, så sker alla framtida affärer via fastigheter och ändrar LLC-ägare, säger Karayaneva.

”Så vi säljer det inte från LLC till en annan LLC, utan vi byter ägare till denna LLC. Således är vi helt oberoende av länsregister och äganderätten. ”

”Överföringen sker helt med hjälp av data via blockchain, vilket betyder att den är oföränderlig. Det är ohackligt och så vidare. ”

Bygga ett bevis på konceptet

För Arrington och Karayaneva är denna första auktion någonsin ett bevis på konceptet. Det är ett första test för att se om alla juridiska frågor har utarbetats och om det är en bärkraftig metod för överföring.

”Jag tror att detta första bevis på konceptet absolut kan förändra paradigmet för husägare. Och just nu skapar vi ett nytt sätt att handla hem hem i USA, säger Karayaneva.

Trots att de befinner sig i Ukraina ägs fastigheten av en amerikansk enhet – Arrigntons LLC. Detta innebär att den rättsliga ramen inom vilken försäljningen verkar kommer från USA Som Karayaneva säger:

”När vi väl har gjort detta bevis på konceptet och det är framgångsrikt betyder det att vi bara är redo med en rättslig ram för alla USA-baserade fastigheter.”

”Juristerna uppfinner ny lag här. Och så måste vi se hur detta spelar ut. Och det är därför detta är ett bevis på konceptet om lagligheten av överföringen, säger Arrington.

Med tanke på storskalig adoption

När det gäller både NFT och fastigheter finns det en oro över hur praktisk storskalig adoption är. Fastighetsägande är ökänt för att vara ett tecken på rikedom, med fastighetspriser som når otroliga höjder över hela världen.

Dessutom, även om NFT inte är exklusivt dyra, har försäljningen av stora namn varit i miljoner. Den dyraste NFT som sålts någonsin fortsätter att vara Beeples sammanställningskonst, som säljs för 69 miljoner dollar. Detta pris kan enkelt köpa några av världens lyxfastigheter.

Så, med dessa två arenor som ger möjlighet till allvarliga kostnader, hur kan mainstream-adoption ske?

Enligt Arrington är detta möjligt men med vissa försiktighetsåtgärder. Han förklarar:

”Jag menar, om denna process går smidigt och överföringen sker, och regeringarna inte kommer in och spränger den – vilket vi är ganska säkra på är vad som kommer att hända – då okej, prejudikat för att detta ska göras på skala, och det finns fastigheter som är villiga och kan göra det. ”

Han ser också detta som en port till ännu fler användningsfall inom DeFi. Dessa inkluderar andra finansiella verktyg som säkerhetslån och peer-to-peer-inteckningar.

Vid sidan av lagligheten överväger Karayaneva utbildning kring denna nya överföringsprocess.

”Jag tror så småningom detta är möjligheten. Det finns mycket arbete att göra med utbildning och att öka medvetenheten för fastighetsbranschen. ”

”Så de senaste två åren har vi faktiskt investerat mycket i medvetenhet bland de traditionella branschdeltagarna, så de antar detta nya koncept”, säger hon.

”Vi har ett enormt intresse från fastighetsmäklare att lära sig om ett par saker om hur man överför fastigheter när betalningen sker via kryptovaluta.”

Framtida amerikansk fastighet som NFT

Efter denna första auktion säger Karayaneva att det finns planer på ännu fler, men nästa gång i USA har Propy cirka 30 fastigheter som har ansökt om att säljas som NFT.

Detta är dock beroende av efterfrågan, vilket i sin tur kräver ökad förståelse och acceptans.

”Vi tror att vi kommer att utbilda fastighetsmäklare, fastighetsmäklare att börja rekommendera köpare och säljare att förvärva fastigheter via LLC. Och när de kommer att börja förvärva och sälja dem på LLC är det den enklaste pluggen till NFT, säger hon.

”Jag tror att de kommer att vara villiga att göra det via NFT / LLC. Så det kan bli en norm i USA att sälja och förvärva fastigheter via NFT / LLC. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link