Takvåning i Nederländerna Säljs för 21 BTC

En takvåning i Nederländerna kommer att köpas helt med bitcoin på totalt en miljon euro.

Försäljningen blir det första köpet av en fastighet i Nederländerna, helt betalad för att använda bitcoin.

Enligt den nederländska onlinepublikationen NOS är köparen av en takvåning i Veghel inställd på att köpa fastigheten helt med bitcoin. Fastigheten är för närvarande till salu för en hel miljon euro.

Första all-BTC fastighetsköp i Nederländerna

Enligt Van de Laar Makelaardij i Sint-Oedenrode kommer köpet att slutföras “inom några dagar”.

“Ja, i princip har vi någon som vill köpa det här”, säger Bart Greijmans från Van de Laar Makelaardij. ”Nu räknar vi exakt ut hur vi kan ordna allt detta, men vi kommer att lyckas” konstaterade han.

Greijmans tror att affären kommer att genomföras. Men försäljning av fastigheter som använder kryptovalutor är inte vanligt. Han säger att det inte finns några exempel på hur kryptovalutatransaktioner för fastighetsköp görs. “… vi måste arbeta med advokater för att se till att allt skrivs ordentligt, både för säljaren och köparen”.

Greijmans medger dock att upplevelsen är spännande. Eftersom det ger företaget möjlighet att se hur det kan fungera.

Att köpa fastigheter med bitcoin är ingen vanlig praxis någonstans i världen. Med NVM fastighetsförening som säger att ingen trend har sett ännu.

BTC-volatilitet gör försäljningen svår

Marc van der Lee från NVM anser att volatiliteten i priset på bitcoin gör det svårt att bestämma ett exakt försäljningsbelopp för fastigheter när man använder bitcoin. Han säger “Detta är nästan omöjligt med det nuvarande systemet”.

Dessutom anser van der Lee att om två parter är glada att gå vidare i en affär för bitcoin, så hjälper de gärna. Bristen på kunskap kring hur man får åtkomst till och använder bitcoin verkar vara en stopppunkt.

Van der Lee medgav att han inte har några problem att hjälpa till med transaktioner i BTC. Han tror dock inte att användningen av bitcoin är vid en punkt där det kommer att bli vanligt för köp ännu. Att säga ”Jag tror inte att marknaden har nått den punkten än. “

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link