Sydafrikanska Crypto Founders försvinner, 3,6 miljarder dollar påstås saknas

I korthet

  • De två grundarna av Africrypt har enligt uppgift försvunnit och slutit kryptobörsen.
  • Det finns 69 000 Bitcoin i investerarfonder som också har rapporterats saknas.

Två bröder som grundade en sydafrikansk kryptovalutainvesteringsplattform, Africrypt, har försvunnit – tillsammans med så mycket som cirka 69 000 BTC.

Enligt en Bloomberg rapport har ett Kapstads advokatbyrå inte lyckats hitta bröderna Raees och Ameer Cajee, som grundade Africrypt 2019, positionering det som “den enklaste tillgången till kryptovalutans värld.”

Africrypt upphörde med verksamheten i april i år, runt tiden för priset på Bitcoin nådde en rekordhög nivå över $ 64 000. Företaget sa vid den tiden att det fanns ett “brott” i dess system och uppmanade kunder att inte rapportera händelsen till myndigheterna och hävdade att det skulle göra det svårare att återvinna de saknade medlen.

Men kort därefter överförde bröderna Cajee investerarnas medel från företagets konton och skickade mynt genom blandningstjänster. Dessa tjänster, även kända som tumlare, tillåter användare att dölja ursprunget för sina kryptovalutor genom att skicka mynt i en enda pool och “blanda” med andra användares medel.

Lokala medierapporter föreslå att efter att ha påstått bedrägeri plattformens investerare flydde bröderna till Storbritannien.

För närvarande undersöks ärendet av Hanekom Attorneys, ett advokatbyrå som anställts av Africrypt-investerare. Advokatbyrån hävdar att “Africrypt-anställda förlorade tillgången till back-end-plattformarna sju dagar före det påstådda hacket.”

Hawks, en utredningsenhet från den sydafrikanska nationella polisstyrkan, hjälper till med den pågående utredningen. Hittills har Cajee-bröderna inte hittats och huvudwebbplatsen för utbytet är också nere.

Utbyten av kryptovalutor över hela världen har också meddelats om den påstådda stölden.

Africrypt pågående utredning

Frågan kan dock vara mer komplicerad som vissa investerare föreslå att Cajee-bröderna skulle ha kunnat fly på grund av “några mörka hotande människor”, och att “tvivelaktiga människor” investerade i Africrypt.

Det är inte heller omedelbart tydligt hur stor Africrypt användarbas var. Enligt en investerare hade företaget flera tusen kunder i Sydafrika, men majoriteten av investerarna var baserade i andra länder.

För att göra sakerna ännu mer komplicerade har FNB, banken där Africrypt investerarfonder enligt uppgift sammanfördes via en tredje part, förnekad alla förhållanden med företaget.Source link