SushiSwap distribuerar lager 2-skalning på Arbitrum-plattformen

Decentraliserat utbyte (DEX) SushiSwap har flyttat till Layer 2-skalningsplattformen Arbitrum i sitt senaste försök att undvika Ethereums dyra nätavgifter.

Flytten var twittrade av huvudutvecklaren ‘0xMaki’ den 31 maj, men det fanns inga andra detaljer förutom ordet “distribuerat.”

SushiSwap har redan gjort drag för att distansera sig från Ethereum med en flerkedjig färdplan som inkluderade distribution på Binance Smart Chain, Polygon, Fantom och Moonbeam.

Den 31 maj, SushiSwap CTO Joseph Delong rapporterad att DEX har distribuerats till Elysium-plattformen.

Arbitrum på mainnet

Arbitrum lanserades till mainnet den 28 maj och förkunnar i ett annat Layer 2-alternativ för Ethereum-utvecklare. Det är den första sanna Layer 2 med full EVM-kompatibilitet (Ethereum Virtual Machine), vilket gör det enkelt för utvecklare att distribuera DeFi-appar direkt.

Över 250 lag har begärt åtkomst till utvecklarlanseringen enligt Offchain Labs i ett nyligen blogginlägg. Teamet tillade att det har märkt mainnet-kedjan, Arbitrum One förklarar att Arbitrum är tekniken och Arbitrum One är dess flaggskepp L2-kedja.

Arbitrum använder optimistiska samlingar, som försöker ta bort behovet av nollkännedom genom att ändra konsensusmekanismen. Istället för att verifiera varje transaktion antar nätverket att alla är korrekta, vilket gör att användare endast ingriper om de ser en felaktig transaktion. Detta gör att kedjan kan minska avgifterna med mer än 50 gånger för de flesta arbetsbelastningar.

Systemet kommer att fungera med en “konservativ hastighetsgräns” under de första månaderna för att göra det möjligt för teamet att svara på säkerhetshändelser och se till att användarens medel alltid är säkra.

Som rapporterats av BeInCrypto den 27 maj röstade Uniswap-styrningen för distribution till Arbitrum eftersom det har slagit Optimistic Ethereum till mainnet-lanseringen.

SushiSwap-statistik

SushiSwap har för närvarande ett totalt värde låst på cirka 3 miljarder dollar enligt DeFi Pulse, vilket sätter det bakom Uniswap, som har drygt dubbelt.

SushiSwap har dock lett i Layer 2-loppet, men det har inte räckt för att dra användare och likviditet från sin rival. Layer 2-aggregator Polygon har överträffat dem båda på DeFi Pulse TVL-listorna med nästan 7 miljarder dollar låsta.

I skrivande stund handlades SUSHI till 10,25 dollar, en nedgång på 2% dagen enligt CoinGecko. DEX-token är för närvarande 56% lägre än den högsta 13 mars-tiden på 23,38 $.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link