Subsidierad energi driver argentinsk Crypto Mining Boom

Gruvarbetare i kryptovaluta i Argentina utnyttjar landets subventionerade el för att skörda för stor avkastning.

I år har länder runt om i världen upplevt kryptogruvbomber. Ultralåga nyttjandepriser och återuppbyggnad av kapitalkontroller driver den nuvarande i Argentina. ”Även efter bitcoins (BTC) priskorrigering är elkostnaden för alla som bryter från deras hus fortfarande en bråkdel av de totala intäkterna som genereras”, säger Nicolas Bourbon, en digitalvalutagruva från Buenos Aires.

Argentinska ekonomiska elände

Under de senaste åren har Argentina upplevt cykliska ekonomiska kriser. Dessa inkluderar upprepade valutadevalueringar, standardvärden, hyperinflation och en treårig lågkonjunktur som förvärras av koronaviruspandemin. Detta har gjort miljön bördig för antagandet av alternativa betalningsmetoder, särskilt kryptovalutor.

För att betona Argentinas nuvarande ekonomiska situation är inflationen i landets peso också cirka 50% årligen. Det sjunkande värdet av Argentinas ursprungliga valuta har lett till att valutakontroller återinförs. Medan de är begränsade från att köpa dollar, kan argentinerna också bara köpa 200 dollar i någon annan valuta.

Detta har uppenbarligen gett många av dem mycket mer incitament att migrera till digitala valutor. Ett exempel på denna växande lokala efterfrågan är bitcoins värde på 5,9 miljoner pesos (62 316 $) på inofficiella marknader, mot cirka 3,4 miljoner pesos (35 911 $) till officiell kurs.

Argentinas energipolitik

Förutom det större incitamentet att förvärva tillgångar med högre värde behåller kryptoentusiaster också landets långvariga elbidrag. Trots att politiken är gynnsam för väljarna har den börjat driva på spänningar inom den regerande vänsterperonistiska koalitionen.

Bristande tillräckliga inhemska energiresurser är Argentina en nettoimportör av gas. Trots detta är konsumenternas elräkningar bara cirka 2% till 3% av en genomsnittlig månadsinkomst. Detta belopp är nästan dubbelt på andra latinamerikanska marknader, som Brasilien, Colombia eller Chile.

”Krypto som gruvarbetare genererar säljs vanligtvis till parallell växelkurs, men energin betalas till en subventionerad kurs”, enligt Ezequiel Fernandez, analytiker vid Balanz Capital Valores i Buenos Aires. ”För närvarande är intäkterna mycket höga.”

FDI-potential

På grund av potentialen för stora intäkter känner utländska gruvföretag möjligheter. Till exempel säkerställde Kanadas Bitfarms en affär för att utnyttja ett lokalt kraftverk direkt. Detta kommer att göra det möjligt för dem att dra så mycket som 210 megawatt naturgasdriven elektricitet till 0,022 dollar per kilowattimme, vilket är långt under grossistmarknadstakten.

Detta är cirka 0,06 dollar per kilowattimme för industrikunder som saknar anslutning till det lokala nätet. Om det lyckas kan detta potentiellt bli den största bitcoin-gruvanläggningen i Sydamerika.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link