Storbritanniens Financial Conduct Authority varnar konsumenter mot binansmarknader

Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) har utfärdat en konsumentvarning mot Binance Markets. Deras varning sträcker sig också till Binance Group.

Från och med den 26 juni är Binance Markets Limited inte längre tillåtet att utföra någon reglerad verksamhet i Storbritannien, enligt FCA: s varning. Såvida det inte i förväg får ett skriftligt samtycke från den finansiella myndigheten.

Varningen uppmanade också användare att vara försiktiga med annonser online eller på sociala medier som involverar kryptotillgångar. Det påminde användarna om att FCA inte reglerar de flesta företag som annonserar eller säljer kryptoinvesteringar. Men de uppgav också att även om de inte reglerar tillgångar som bitcoin och eter, reglerar de kryptotillgångsderivat. Mer specifikt saker som terminskontrakt och även kryptotillgångar klassificerar de som värdepapper.

”Ett företag måste vara auktoriserat av oss för att marknadsföra eller sälja dessa produkter i Storbritannien,” anges varningen. Det framhöll också att varken Binance Markets eller någon annan enhet i Binance Group ”innehar någon form av brittisk auktorisering, registrering eller licens för att bedriva reglerad verksamhet i Storbritannien.”

Andra nationer bekämpar Binance

FCA: s drag kommer mycket kort efter avslöjandet att Binance inte längre kunde erbjuda tjänster i Ontario, Kanada. I ett uttalande på Binance-webbplatsen sägs att Ontario hade blivit en begränsad jurisdiktion. Som sådan rekommenderades alla användare av börsen i Ontario-regionen att ”vidta omedelbara åtgärder för att stänga alla aktiva positioner senast den 31 december 2021.”

Kanada och Storbritannien är inte de enda länderna som gör mot Binance. Den 25 juni avslöjade rapporter att Japans Financial Services Agency (FSA) utfärdade en varning till börsen om att verka i landet utan en ordentlig licens. Detta är den andra sådana varningen som FSA har utfärdat Binance, med den första som levererades 2018. Japan är ett av de första länderna som kräver utbyten för att registrera sig hos FSA innan de går i drift.

Binance har enligt uppgift också granskats i andra delar av världen. Misstänkta eller olicensierade operationer rapporterades i länder som Hong Kong och Tyskland.

Under tiden har Binance själva uppgett att de alltid har följt de finansiella reglerna i de länder där de verkar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link