Start CXIP Labs ställer in synpunkter på verifiering av NFT för att skydda artister

Eftersom icke-fungibla tokens (NFT) fortsätter att göra rubriker försöker en start att se till att artister skyddas genom att verifiera sina konstverk.

NFT har blivit allt raseri på sistone med auktioner som rutinmässigt sträcker sig till sju siffror. Denna ökning av NFT har också lett till ett antal frågor som fortsätter att hänga över branschen, såsom gasavgifter, en förvirrande process samt stöld är några exempel.

En ny start, CXIP Labs, har åtagit sig att lösa den senare frågan genom att tillhandahålla mynteringstjänster som kan användas på olika marknadsplatser.

Ge konstnärer sinnesro

Startmålet är att skapa en ny verifieringsprocess för NFT som erbjuder en högre säkerhetsnivå för både artister och samlare som investerar i sitt arbete. Plattformen är planerad att ha möjlighet att integreras med olika digitala marknadsplatser och auktionshus. Jeff Gluck, en immaterialrättsadvokat som är specialiserad på konst, är grundaren av projektet.

I en intervju med ARTnews sade Gluck att ”idén är att alla marknadsaktörer ska anta denna bättre, standardiserade präglingslösning, vilket skapar konsistens och kompatibilitet genom branschen”, tillade Gluck att plattformen är den första i sitt slag som försöker lösa problemen som plågar NFT digitala artister.

Gluck var nyligen en del av en rättegång från artisterna Smash 137 mot General Motors, som stämde bilföretaget efter att ha använt konstnärens arbete för reklam utan ordentligt medgivande.

Idén till projektet är ett resultat av Glucks reaktion på ett högsta domstolsbeslut som krävde att konstverk måste vara upphovsrättsskyddat innan det kan lagligt skyddas. Gluck bestämde sig för att det traditionella systemet för upphovsrätt till ett konstverk var föråldrat och ganska svårt att använda.

Han bestämde sig för att bygga en lättanvänd onlineportal för konstnärer att göra copyright på sina skapelser utan huvudvärk. Detta ledde till att Gluck växlade växlar och använde plattformen som en verifieringstjänst för NFT.

Företaget har redan börjat arbeta med digitala artister och skapare som vill skydda sina digitala tillgångar. Två sådana anmärkningsvärda artister är Lucien Smith och Jen Stark. CXIP Labs kopplar inte bara med digitala artister, projektet arbetar för närvarande också med musiker Arca och streetweardesigner Darren Romanelli.

En annan konstnär, Daniel Arsham, kommer att fungera som Chief Brand Officer för CXIP. Plattformen är officiellt planerad att lanseras i juli 2021.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link