Staking kommer att få dragkraft som institutionell intäktskälla, säger JPMorgan-analytiker

Två ledande analytiker på JPMorgan säger att staking kommer att få dragkraft som en inkomstkälla för både institutionella och privatpersoner.

För närvarande använder Bitcoin och Ethereum den energiintensiva proof-of-work-konsensusmekanismen. De gör detta för att säkerställa att alla transaktioner i nätverket är giltiga och att nätverkets distribuerade post är korrekt. Men med Ethereum 2.0-uppgraderingen kommer den att byta till proof-of-stake, där investerare låser in sina medel på blockchain i utbyte mot belöningar.

Ökad användning av staking

Enligt en rapport från analytikerna genererar insats för närvarande uppskattningsvis 9 miljarder dollar i intäkter årligen. De förutspår emellertid också att Ethereums övergång till proof-of-stake med lanseringen av uppgraderingen kommer att främja antagandet av den alternativa konsensusmekanismen. Detta kan leda till att utbetalningar stiger till 20 miljarder dollar under kvartalen efter lanseringen av ETH 2.0. År 2025 kan detta vara 40 miljarder dollar

“Inte bara sänker möjligheten att hålla kryptovalutor jämfört med andra tillgångsklasser, men i många fall betalar kryptovalutor en betydande nominell och verklig avkastning”, heter det i rapporten. För närvarande användare som spelar

För närvarande kan staking av kryptovalutor som SOL eller BNB tjäna användarnas avkastning från 4% till så högt som 10% årligen. Winklevoss kryptobörs Gemini annonserar också chansen att tjäna årliga avkastningar upp till 7,4%.

Att ta risker

Enligt rapporten är det aktuella börsvärdet på bevis för insatser över 150 miljarder dollar. De förutspår också att förmågan att tjäna avkastning genom staking kommer att göra digitala tillgångar till en mer attraktiv tillgångsklass. Detta kan hjälpa till att öka mainstream-antagandet av kryptovalutor.

Den potentiella förmågan att tjäna jämn positiv avkastning genom att placera kryptovalutor beror dock till stor del på marknadsvolatiliteten. Till exempel, om värdet på den insatta token skulle tanka, skulle det inte finnas några verkliga vinster.

Rapporten påpekade också att alla system som konsekvent skriver ut nya tokens står inför inneboende inflationsrisker. Såvida det inte finns inflationskontrollmekanismer säger rapporten att värdet på insats kommer att spädas ut när användarna ökar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link