Stacks ökar 12% över natten medan Bitcoin stagnerar

I korthet

  • Stacks har samlats under den senaste veckan.
  • Blockchain ger smarta kontrakt till Bitcoin.
  • Genom Stacks PoX-konsensusmekanism kan innehavare sätta sin STX för att tjäna BTC.

Medan resten av $ 1,4 biljoner krypto stagnerar marknaden, hade Stacks en 12% ökning över natten till $ 1,39. Vinsterna fortsätter ett veckolångt rally som har höjt priset på Stacks med 61% sedan förra söndagen, enligt CoinMarketCap.

Även om det är musik i öronen på Stacks innehavare, är myntet fortfarande halvvägs från det tidigare någonsin högsta värdet på 2,82 dollar, som sattes den 5 april i år.

Skapad av Hiro (tidigare Blockstack), Stacks blockchain ger smarta kontrakt till Bitcoin. Det öppnar upp en värld av NFT: er och decentraliserade applikationer på det gamla blockchain, som vanligtvis är reserverat för betalningar och HODLing.

Stacks har använt en samförståndsmekanism för bevis för överföring (PoX) sedan nätverket lanserade Stacks 2.0 i januari. PoX gör det möjligt för STX-innehavare att låsa in sina tokens under två veckor byt mot Bitcoin-belöningar upp till 18% per år.

Den aktuella satsningscykeln på OkCoin slutar om två dagar. De som sätter sin STX nu på OkCoin kan suga upp det som finns kvar av beräknad 10% årlig avkastning i Bitcoin.

På tisdag, Boombox NFT: er gick live för Stacks tolfte staplingscykel. Ägare på mer än 100 000 STX ($ 139 000) kan låsa STX använder Hiros Stacks plånbok.

Användare som har staplat tillräckligt med STX kan slå på Boombox NFTs Friedger Pool som representerar fördelarna med deras staplade STX. NFT kan handlas fritt före utbetalning och den som äger den i slutet av cykeln får belöningarna, lite som en obligation.

Blockstack gjorde historia redan 2019 när det blev det första blockchainföretaget som fick grönt ljus för en ICO av United States Security and Exchange Commission, vilket innebär att den kan sälja sina tokens offentligt som en registrerad säkerhet genom ett regelverk.

I maj i år meddelade Hiro att det anser inte längre STX en säkerhet, men en decentraliserad verktygstokenoch kommer inte längre att lämna in årsrapporter till SEC.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link