Stablecoins på Ethereum fördubblades under första kvartalet tack vare DeFi

[ad_1]

I korthet

  • Enligt en ny rapport växer utbudet av stallmynt på Ethereum.
  • Detta beror på den ökande populariteten hos DeFi-applikationer.
  • USD Coin är den snabbast växande stablecoin.

Utbudet av stallmyntEthereum fortsätter att explodera, enligt a Rapportera släpptes idag. Varför? Eftersom intresset för decentraliserad finansiering fortsätter DeFi-applikationer att växa.

Q1 DeFi-rapporten från ConsenSys (som ger finansiering till Avkryptera) säger att det totala utbudet av stallmynt på Ethereum ökade från 19,5 miljarder dollar den 1 januari till 37,4 miljarder dollar den 31 mars – nästan fördubblades på tre månader.

Dessutom ökade utbudet nästan sju gånger från den 31 mars förra året till den 31 mars i år: från 5,5 miljarder dollar till 37,4 miljarder dollar, enligt ConsenSys.

”Den här korrelationen är vettig med tanke på hur stablecoins är det viktigaste bytesmedlet och kan användas i DeFi-applikationer för att tjäna avkastning genom utlåning, en avkastning på investeringen som en likviditetsleverantör (LP) eller som säkerhet för syntetiska produkter,” säger rapporten .

Rapporten tillägger att detta beror på att ”Ethereum växer fram för att inte bara vara bosättningsskiktet för nästan alla de ledande dapparna, utan också för nästan hela ekosystemet med digitaliserade dollar.”

DeFi, namnet på en grupp peer-to-peer-finansiella produkter som tillåter utlåning, upplåning och handel, har exploderat i popularitet och ligger delvis bakom Ethereum bull run som startade förra året. De flesta DeFi-applikationer är byggda på Ethereum, och att använda stablecoins är ett av de viktigaste sätten att göra transaktioner på dem.

Stablecoins är kryptovalutor utformade för att ha låg volatilitet jämfört med, säg Bitcoin—Som går upp och ner hela tiden. De mest populära stablecoins är knutna till US-dollar, men andra stöds av guld, andra fiatvalutor eller till och med algoritmer.

Tjudra (USDT) är den största stabila myntet med ett börsvärde på nästan 60 miljarder dollar, vilket gör den till den femte största digitala tillgången. Kryptovalutan har en mycket större handelsvolym än Bitcoin och Ethereum, de största kryptovalutorna efter marknadsvärde.

Men den snabbast växande stablecoin är USD Coin (USDC), ett projekt som startades av peer-to-peer-betalningsföretaget Circle tillsammans med kryptoutbyte Coinbase. Det är den 14: e största kryptovalutan efter marknadsvärde.

Som rapporten noterar används USDC även av traditionella finansiella företag, som Visa, som visar hur ”stablecoins nu går långt utöver traditionella kryptoanvändningsfall.” Betalningsföretaget i mars avslutad sin första transaktion med valutan.

[ad_2]

Source link