Square säger att det inte har några planer på att ändra Bitcoin-köpstrategi

Det kryptovänliga digitala betalningsföretaget Square har inga planer på att ändra sin investeringsstrategi angående Bitcoin, en företags talesman har bekräftat till Avkryptera.

Uttalandet strider mot en rapport tidigare idag från Ekonomiska nyheter, citerar från en intervju med Square CFO Amrita Ahuja.

”Vi har inga planer för närvarande att göra ytterligare inköp”, berättade Ahuja för den Londonbaserade publikationen. ”Det finns inga planer vid denna tidpunkt för att omvärdera var vi är från en statlig synpunkt”, sa hon och tillade att det fortfarande finns ”många andra möjligheter för [Square] att lära sig med Bitcoin. ”

Men Square-talesmannen klargjorde för Avkryptera att företagets Bitcoin planerna har inte förändrats och den kommer att fortsätta att utvärdera tillgången som en investeringsmöjlighet fortlöpande. Företaget har hittills köpt 220 miljoner dollar i Bitcoin, för närvarande värderat till 410 miljoner dollar.

Square, som leds av Twitter-vd Jack Dorsey, hjälpte till att starta en våg av institutionell adoption i höstas när företaget tillkännagav sitt första Bitcoin-köp. Dorsey har varit en stark förespråkare för kryptovaluta och har sagt att han planerar att lägga till ”decentraliserade” funktioner på Twitter.

Han auktionerade ut den första tweeten någonsin som en NFT tidigare i år, i en auktion som genererade nästan 3 miljoner dollar.

Ahuja sa att Squares Bitcoin-innehav uppgick till cirka 5% av dess kontanter.

Squares Bitcoin-proselytisering har inte kommit utan kontrovers: företaget lade nyligen ut en rapport som tyder på att Bitcoin stimulerar förnybar energi – något som har diskuterats i stor utsträckning.

Ytterligare rapportering av Jeff Roberts.Source link