Square Curbs planerar att köpa mer BTC efter att ha förlorat $ 20 miljoner på sin BTC-investering

Betalningsspecialisten tillkännagav idag att de inte har några planer på att köpa mer bitcoin (BTC) för sina företagsskatter. Den här nyheten kommer efter att Jack Dorsey ledde fintech förlorade 20 miljoner dollar på sin investering på 220 miljoner dollar i kryptovalutan under första kvartalet i år.

Detta drag kommer efter att Elon Musk kritiserade bitcoins miljöpåverkan och efterlyste en övergång till grönare gruvmetoder. Detta är något som Square nyligen arbetat med när de publicerade en gemensam rapport med Ark Invest. Denna rapport undersökte hur bitcoin kan vara avgörande för att lösa problemet med ren energi.

Squares CFO Amrita Ahuja berättade för Financial News i en intervju:

”Vi har för närvarande inga planer på att göra ytterligare inköp. Det finns inga planer på denna punkt att omvärdera var vi befinner oss ur finanspolitisk synvinkel. ”

Squares intäktsrapport registrerade 3,5 miljarder dollar i intäkter. Detta motsvarar mer än en tiofaldig ökning jämfört med vad den rapporterade förra året. Marginalen de gör för varje bitcoin-transaktion är dock låg.

Den här nyheten borde inte stamma den växande acceptansen av bitcoin och kryptovaluta i det vanliga. Ahuja fortsatte att tillägga att Square har mycket att lära av bitcoin, och detta gäller för de flesta vanliga finansiella tjänster och investeringsföretag.

Företag som Mastercard och Visa vill också lära sig mer av bitcoin och regeringar över hela världen som är öppna för möjligheten till digitala bankers digitala valutor.

När det gäller bitcoin

Square lanserades av Twitter-koncernen Dorsey 2009 och är ett San Francisco-baserat företag inom finansiella tjänster och digitala betalningar. Square blev populär med sin Square Read-produkt, som gjorde det möjligt för användare att acceptera kortbetalningar genom att ansluta till en mobil enhets ljudingång.

Sedan dess har företaget vuxit avsevärt och tidigare i år gick de med i ett växande antal betalningsföretag genom att omfamna bitcoin.

I oktober förra året började de lägga till bitcoin i sin portfölj med en investering på 50 miljoner dollar. Sedan dess lade de till 170 miljoner dollar i februari och dagens tillkännagivande att de skulle sluta där kommer på baksidan av Musks avslag på kryptovalutan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link