Spelare i Filippinerna tjänar Crypto genom att spela Axie Infinity

Medborgare i Filippinerna som bor i Cabanatuan City har fått möjlighet att tjäna kryptovaluta genom att spela videospelet ”Axie Infinity.”

SkyMavis, en vietnamesisk videospelstudio, tillåter nu spelare av de populära Axie Infinity spel för att tjäna inkomst bara genom att spela. Spelare kan tjäna icke-fungibla tokens (NFT) och kryptovalutor genom att avla, slåss och handla digitala husdjur som heter Axies.

Axie Infinity använder NFT för äganderätten till varje husdjur som köps eller vinns. För att odla digitala husdjur måste spelare odla eller köpa små kärleksdrycker (SLP). SLP: erna kan säljas tillsammans med husdjur som de hjälper till med att samla in för kryptovalutor som sedan kan användas för att köpa din digitala valuta.

Personlig erfarenhet

Företaget har släppt en kort dokumentärfilm som heter ”Play-to-earn” som följer flera filippinska spelare i spelet som delvis ägs och drivs av spelarna själva. Ingår i doktorn är en trio av unga entreprenörer, nyutexaminerade, en cabbie och ett äldre gift par.

De äldre par som intervjuats äger en närbutik och spel större delen av dagen, medan de är i butiken. ”Medan jag är i butiken spelar jag”, sa 75-årige Lolo i dokumentären.

Spelet, som lanserades sommaren 2020, har verkligen tagit fart efter att ett antal nyhetsartiklar om titeln släpptes.

Sedan dess har spelet exploderat i Filippinerna särskilt efter att landet drabbades hårdare än de flesta av pandemin. Landet upplever sin värsta årliga BNP-nedgång sedan datainsamlingen startade på 1940-talet med 9,6%. Spikes i fall har lett till obligatoriska låsning som har decimerat ländernas arbetskraft och arbetsmarknad.

Problem med kryptoprisvolatilitet

Medan dokumentären presenterar spelet som något som alla kan njuta av, är vissa kritiska till projektet. Ett vanligt klagomål är kryptovalutans volatilitet och hur det kan påverka spelarna som försöker tjäna lite extra repor. Eftersom spelare byter pengar via ethereum (ETH) orsakar prisåtgärden ångest hos många spelare.

Axies grundare och tillväxtledare Jeffrey Zirlin uppgav att sådana gungor är en del av kryptovalutornas natur.

Andra som är en del av Axies spelgemenskap har berömt det innovativa intjäningsalternativet. Att säga det uppenbara att allt som hjälper människor att ”äta, undvika skulder och komma igenom dagen” bara är fördelaktigt.

Nyligen gick Mark Cuban med i projektet och investerade 7,5 miljoner dollar under serie A-finansieringen. Andra anmärkningsvärda investerare inkluderade Libertus Capital, DeFi Alliance, GoinGecko Ventures och spelutvecklaren Animoca Brands. Andra enskilda investerare inkluderade medgrundare av Reddit, Alex Ohanian och COO för e-sportföretaget 100 Thieves, John Robinson.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link