S&P lanserar digitala marknadsindex baserat på Bitcoin, Ethereum

[ad_1]

S&P Dow Jones Indices har lanserat tre kryptobaserade index, S&P Digital Market Index.

För det första är S&P Bitcoin Index (SPBTC) naturligtvis baserat på bitcoin (BTC) prestanda. För det andra är S&P Ethereum Index (SPETH) baserat på ethereum (ETH). Under tiden spårar S&P Cryptocurrency MegaCap Index (SPCMC) prestanda för både BTC och ETH. Det vägs emellertid också med marknadsvärde.

Syftet med kryptoindexen är att spåra resultatet för kryptotillgångarna. Specifikt de som är listade på välkända transparenta börser. Dessa är de som uppfyller minimikriterierna för likviditet och börsvärde. Enligt S&P DJ är det uttalade målet med indexen ”att ge transparens till den växande kryptovalutamarknaden”.

Världens ledande indexleverantör hade tidigare sagt att den skulle lansera kryptovalutaindex i slutet av 2021. De sa också att senare i år skulle indexen innehålla ytterligare mynt och bredare baserade index senare i år. Förutom stora marknadsvärden och breda marknadsindex kommer detta så småningom att omfatta täckning av upp till 550 digitala tillgångar.

Motiv för de digitala marknadsindexen

I takt med att investeringar i kryptovalutor ökar har institutionella investerare känt ett ökande behov av att förse sina kunder med de verktyg de behöver ”för att få tillgång till och bedöma denna framväxande teknologidrivna tillgångsklass.” Genom att lansera digitala marknadsindex vill S&P DJI mildra vissa risker som är förknippade med den volatila marknaden.

”Traditionella finansmarknader och digitala tillgångar är inte längre marknader som utesluter varandra”, säger Peter Roffman, global chef för innovation och strategi på S&P Dow Jones Indices. ”När kryptovaluta blir mer vanligt har investerare nu tillgång till pålitliga och transparenta riktmärken som stöds av institutionell kvalitetsdata.”

Data från Lukka

För att bestämma giltigheten av kryptotillgångarnas prissättning tillhandahåller Lukka de data som används för indexen. Det New York-baserade företaget är en kryptoprogram-, redovisnings- och dataleverantör. Specifikt kommer data från dess produkter Lukka Reference Data och Lukka Prime. Den senare tar slutprisdata till 4:00 EST för indexberäkningen.

Enligt tillkännagivandet är Lukka en kryptotillgångsleverantör för institutioner. Dessa inkluderar fondadministratörer och fondrevisorer, som betjänar över 160 aktiva kryptofonder. Bland företagets investerare ingår S&P Global, förutom miljardärinvesteraren George Soros och bokföringsrådgivaren CPA.com.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link