Sotheby’s stänger $ 12,9 miljoner Banksy-auktion, först betalad i krypto

[ad_1]

Det firade auktionshuset Sotheby’s har accepterat betalning i kryptovaluta för första gången.

Enligt en färsk tweet, Sålde Sotheby’s Banksys ”Love is in the Air” för 12,9 miljoner dollar. Auktionen ägde rum under 14 minuter mellan fyra olika potentiella köpare. Detta är det första konstverket som köptes med krypto sedan Sotheby’s meddelade att de skulle acceptera bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) som betalning.

Det avslöjades dock inte vilken kryptovaluta som användes som betalning i auktionen. I en enkät på Twitter trodde 35% att vinnarna använde eterum för att köpa Banksy-stycket, följt noga av bitcoin.

Konstvärlden accepterar krypto

Denna händelse markerar ytterligare en milstolpe i den ökande integrationen av kryptovalutor i konstvärlden. Även om auktionen var för ett fysiskt konstverk har auktionshus alltmer tagits med icke-fungibla tokens (NFT).

Förra månaden var Sotheby’s värd för sin första NFT-auktion. Under tre dagar sålde den digitala konstnärens Pak verk för 16,8 miljoner dollar. Samlingen, känd som ”The Fungible”, såldes via NFT-marknaden Nifty Gateway. Försäljningen uppnådde minst två rekord, inklusive flest bud på en auktionsartikel på Nifty Gateway.

Under tiden sålde det rivaliserande auktionshuset Christie’s sitt första NFT-konstverk i mars. Auktionshuset sålde den digitala konstnären Beeples NFT-samling för totalt 69 miljoner dollar. Denna försäljning gjorde det till det första auktionshuset som stängde en NFT. På senare tid sålde Christies nio NFT från CryptoPunks-serien för totalt 17 miljoner dollar.

eBay meddelade också nyligen att online-återförsäljaren skulle tillåta försäljning av NFT på sin plattform. Detta skulle inkludera handelskort, bilder eller videoklipp. Även om det inte är tekniskt ett auktionshus var eBay banbrytande på online-auktionsplattformen. Detta kom dagar efter att eBays VD Jamie Iannone inkluderade kryptovalutor bland de nya betalningsplattformarna som företaget utforskar.

Trots att den ökade stratosfäriskt under första kvartalet i år tyder de senaste uppgifterna på att NFT-mani planar ut. Detta har helt klart inte stoppat fortsatt intresse från auktions- och återförsäljarplattformar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.[ad_2]

Source link