Sotheby’s ’Natively Digital’ Auction to Feature Pak, CryptoPunks NFTs

I korthet

  • Sotheby’s är värd för en dedikerad gruppauktion för NFT nästa månad.
  • Verk från Pak, Robert Alice och CryptoPunks-samlingen är bland massorna.

NFT: er från Pak och CryptoPunks-samlingen är bland partierna som auktioneras ut nästa månad på Sothebys första dedikerade gruppförsäljning för kryptokonst.

NFT: er (icke-fungibla tokens) är kryptovalutaenheter som kan säljas som bevis på ägande för filer på internet. En gång en nyfiken nyfikenhet har de utvecklats till ett konstvärldsfenomen under större delen av det senaste året – NFT: er knutna till bild- och videofiler har sålts för tiotals miljoner dollar på legitima auktionshus.

Christie’s var det första huset som såg en marknad här; i oktober förra året sålde den en NFT knuten till en Bitcoin-tema skulptur av konstnärskollektivet Robert Alice. Sothebys första doppade tån i NFT i mars via ett partnerskap med den Winklevossägda kryptokonstmarknaden Nifty Gateway. Auktionshuset genererade 17 miljoner dollar för NFT: er knutna till verk av Pak.

Natively Digital-auktionen, som är planerad till 3-10 juni i Sothebys New York-utrymme, kommer att innehålla en enda Pak NFT, även om det exakta arbetet ännu inte har meddelats. Också på auktion, förutom en sällsynt CryptoPunk (från utvecklaren LarvaLabs ’ eftertraktad franchise) och en ny bit av Robert Alice, är en NFT från Kevin McCoy, som var bland de första artisterna att experimentera med krypto och ägande 2014.

Sotheby’s låter också Twitter välja en annan NFT-artist för försäljning, i en tävling som började tidigare idag. ”Sotheby’s accepterar nomineringar och personliga bidrag för NFT-artister vars arbete samhället anser bör presenteras på den globala scenen”, läser ett pressmeddelande.

Tidsfristen för inlämning är torsdagen den 20 maj kl 12.00 Eastern.

Source link